Kuva
Jäinen hiekoitettu tie.

Imatra etsii kävelyn ja pyöräilyn agentteja

Tiedote
17.3.2023 14:44
Haluatko vaikuttaa kävelyn ja pyöräilyn kehittymiseen Imatralla? Vastaa kyselyyn, ryhdy agentiksi ja osallistu arvontaan.

Imatran kaupunki on käynnistänyt kävelyn ja pyöräilyn edistämisohjelman laatimisen. Osana ohjelman laatimista kartoitetaan kevyen liikenteen väylien talvikunnossapidon kehittämiskohteita.

Maaliskuussa toteutetaan verkkokysely, jossa jokainen kaupunkilainen pääsee kertomaan havaintojaan ja toiveitaan kävely- ja pyöräilyväylien talvikunnossapidosta. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan noin 50 euron arvoinen ulkoiluun liittyvä tuotepalkinto.

Lisäksi kiinnostuneet voivat ryhtyä agenteiksi. Kävely- ja pyöräilyagenttien tehtävänä on antaa palautetta talvikunnossapidosta vähintään kerran viikossa verkkopalvelun kautta.

—Agentin ei tarvitse olla superpyöräilijä tai -kävelijä, vaan tehtävään voi ryhtyä pienellä kynnyksellä. Riittää, että liikut viikoittain kävellen tai pyörällä Imatran kaupungin alueella ja pääset vastaamaan verkkokyselyyn. Toivomme mukaan mahdollisimman eri-ikäisiä ja erityyppisiä agentteja, kunnossapitoinsinööri Kaisa Pohjola kertoo.

Agenttitoiminta käynnistyy maaliskuussa ja jatkuu siihen saakka, kunnes hiekoitushiekat on poistettu kaduilta. Aktiivisten agenttien kesken arvotaan kolme noin 50 euron arvoista ulkoiluun liittyvää tuotepalkintoa.

—Pyöräilyagentteja on aiemmin näkynyt niin Tampereen, Oulun kuin Lapin kaupunkien kaduilla. Imatralla mukaan halutaan ottaa myös kävelijät. Agentit pääsevät kertomaan havaintojaan talvikunnossapidosta ja nostavat näkyviin arvokasta tietoa, joka muuten voisi päästä livahtamaan suunnittelijoiden silmien ohi, kertoo hankkeen projektipäällikkö Pilvi Lehtonen.

Lisätietoja:

Kunnossapitoinsinööri Kaisa Pohjola, Imatran kaupunki, kaisa.pohjolaatimatra.fi (kaisa[dot]pohjola[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4424

Liikenneinsinööri Aino Vuopio, Imatran kaupunki, aino.vuopioatimatra.fi (aino[dot]vuopio[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1205

Projektipäällikkö Pilvi Lehtonen, Sitowise Oy, pilvi.lehtonenatsitowise.com (pilvi[dot]lehtonen[at]sitowise[dot]com), p. 044 427 9818

Vastaa kyselyyn täällä

Kommentit 4 kpl

Minna
Lauantai
18/03/2023
20:09

Mansikkalan alueen…

Mansikkalan alueen lukuisissa alikulkutunneleissa on usein valot pimeänä/rikki, sekä sulamisvedet tukkivat tunnelissa kulkemisen

177
181
Anonyymi
Lauantai
18/03/2023
14:44

Vuoksenniskan koululle…

Vuoksenniskan koululle menevä kävelytie superliukas sekä koulun kulkuväylät parkkipaikalta koululle jäässä. Koululla toimintaa myös kouluajan ulkopuolella, joten iltaliikkujat olisi huomioitava myös.

173
180
petri kopsa
Lauantai
18/03/2023
08:22

paperharjuntie 2 kaksi…

paperharjuntie 2 kaksi pyörätietä jotka kipan hoidos aivan peili jäässä hiekasta tai tie karhusta ei tietoakaan.

185
174
Jeci Chao
Perjantai
17/03/2023
18:59

Aaronkatu on niin huono…

Aaronkatu on niin huono ilman hiekka. Niin luikas katu

179
177

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.