Kuva
Tästäkin selvitään.
Tästäkin selvitään.

Blogi: Suljettujen ovien mahdollisuus

Tiedote
9.4.2020 18:33
Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen kertoo, miten homma lähti lapasesta.

Ihminen on siitä omituinen luomakunnan laji, että joutuessaan tiukan paikan eteen, se saattaa ryhtyä luomaan uutta.

Olen pakahtua ylpeydestä, kun seuraan miten Imatran kaupungin henkilöstö on ponkaissut onnistuneesti viime viikkoina läpi melkoisten pyörremyrskyjen. Homma on lähtenyt digipuolella hyvällä tavalla lapasesta.

Kaikki koulut siirtyivät suurimmalta osaltaan etäopetukseen lähes vuorokaudessa. Niin opettajat, oppilaat, vanhemmat kuin tietohallinnon ammattilaiset sopeutuivat ja sopeuttivat toimintaansa joustavasti. Toki tämän onnistumisen taustalla on pidempään jatkunut työ. Laitteet oli otettu opetukseen mukaan jo aiemmin ja opetustapoja muokattu. Mutta hienotkaan laitteet eivät auta ilman ihmisiä.

***

Poikkeusolon ensipäivistä alkaen aktivoituivat myös liikunnanohjaajat. He ryhtyivät tuottamaan koti- ja parvekejumppavideoita. Kotioloissa ilmeisesti jumpataan ahkerasti, sillä esimerkiksi vanhaa lasten Hiisi-jumppavideotamme katsottiin viime viikon tiistaina peräti 1339 kertaa.

Vuoksenniskan koulun opettaja Mikko Nokelainen ja koulunkäyntiavustaja Sami Käkränen ovat sen sijaan tehneet julkiseen levitykseen videoita muun muassa siitä miten polkupyörän keväthuolto tai makkaratikku kannattaa tehdä. 

Kirjasto on tuottanut useammankin kirjavinkkausvideon ja blogin. Museoamanuenssi Kalle Pakarinen on puolestaan tehnyt yhdessä viestintätiimin kanssa sarjan, jossa esitellään kerronnallisesti vanhoja Imatra-kuvia.

Teatteri Imatran näyttelijä Hanna Kaskela taas halusi tehdä jotain mukavaa muiden iloksi. Kaskela luki ja viestintä kuvasi videolle sadun. Sama innostus iski myös Kaskelan kollegoihin. 

***

Pointtini on siis se, että hyvin lyhyessä ajassa liuta meidän kaupungin palveluja on siirtynyt verkkoon osin pakosta ja osin työntekijöiden oman luovuuden huumasta, kenenkään komentamatta.

Myös palaverit ovat siirtyneet Teamsiin, jopa työporukoiden kahvihetket.

Erityistä on sekin, että vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino on pitänyt jo kolme viikkokatsausta koko henkilöstölle poikkeusoloaikana Teamsin välityksellä. Katsojia ja kommentoijia on ollut parhaimmillaan reilut sata. Tällä viikolla teimme jonkinlaista historiaa järjestämällä kaupungin ylimmän johdon Teams-tilaisuuden myös kaupunkilaisille. Palaute on ollut kannustavaa, joten jatkoa seuraa.

***

Paljon on tehty, paljon on opittu ja paljon pitää vielä kehittää, mutta upeinta on se into, millä osallistutaan. Ei pelätä epäonnistumisia tai väheksymistä.

Tämä ei tarkoita, että olisimme unohtaneet heidät, jotka eivät verkosta välitä tai eivät sitä voi käyttää. 

Pysykäähän kaupungin kanavilla eli Facebookissa, verkkosivuilla, YouTubessa, Instagramissa ja Twitterissä. Siellä jaamme tiedotejuttuja ja monenlaisia ajankohtaisia videoita.

Kiitos teille kaupungin henkilöstö tekemisestä ja kiitos kaupunkilaisille, että olette kannustaneet. Ideoidaan lisää yhdessä.

 

Liisa Hupli-Oinonen

Imatran kaupungin viestintäjohtaja