Kuva
Matkustaijia linja-auton vieressä.

AKT:n lakko 14.–15.2. vaikuttaa jälleen Imatran ja Lappeenrannan joukkoliikenteeseen sekä osittain koulukuljetuksiin

Tiedote
12.2.2024 14:46
Toteutuessaan AKT:n lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteeseen sekä Lappeenranta-Imatra-välin liikenteeseen.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT osallistuu poliittisiin työtaisteluihin 14.–15.2.2024. Toteutuessaan AKT:n lakolla on merkittäviä vaikutuksia Lappeenrannan ja Imatran joukkoliikenteeseen sekä Lappeenranta-Imatra-välin liikenteeseen.

– Todennäköisesti Lappeenrannan ja Imatran paikallisliikenteen linjoja ei pystytä liikennöimään ollenkaan. Sama koskee myös seutu- ja lähiliikenteen linjoja 100, 101, 111, 200, 601, 602, 603 sekä 112 ja 121, sanoo joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski Lappeenrannan kaupungilta.

Lakko vaikuttaa mahdollisesti myös Lappeenrannan ja Imatran koulukuljetuksiin. Kuitenkin suurin osa koulukuljetusten sopimuskuljetuksista pystytään liikennöimään normaalisti. Lappeenrannan kaupunki ei voi taata lakisääteisten koulukuljetusten toteutumista lakon aikana. Korvaavia kuljetuksia ei järjestetä.

Poikkeustilanteesta tiedotetaan kaupungin verkkosivuilla sekä reaaliaikaisissa kanavissa

Sähköisessä Jouko-reittioppaassa ja Lappeenrannan bussit -sovelluksessa on mahdollista nähdä reaaliajassa, mitkä bussit ovat liikenteessä. Imatran reaaliaikaisen liikennöintitilanteen näkee lisäksi Imatran bussit kartalla -sivulta.

− Suosittelemme varaamaan riittävästi aikaa siirtymiin ja seuraamaan reaaliaikaisia liikennöintikanavia. Tilanteen takia suunnitelluista aikatauluista ei voida pitää kiinni, joten nekin autot, jotka mahdollisesti liikennöivät, voivat ajaa poikkeuksellisin aikatauluin. Pahoittelemme tilanteesta aiheutuvaa haittaa, sanoo Koski.

Voimassa olevien joukkoliikenteen kausituotteiden omistajat saavat seuraavan kausituotteen latauksen yhteydessä 3 % alennuksen jokaista lakkopäivää kohden seuraavasta latauksesta mainitsemalla AKT:n lakon 14.–15.2.2024. Alennus on lunastettava Lappeenrannan asiakaspalvelukeskus Winkistä (Lappeenrannan kausituotteet) tai Imatran kaupungin asiakaspalvelusta (Imatran kausituotteet) 31.3.2024 mennessä.

Lisätietoja:

joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski, Lappeenrannan kaupunki, terhi.koskiatlappeenranta.fi (terhi[dot]koski[at]lappeenranta[dot]fi), p. 040 651 5599

Jouko - Lappeenrannan seudun joukkoliikenne

Kommentit

Juha Lihavainen
Tiistai
13/02/2024
13:30

Eikö ton alennuksen voi…

Eikö ton alennuksen voi siirtää suoraan hintaan?

11
7

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.