
- Ympäristönsuojelu
- Terveysvalvonta
- Eläimet
- Päätöksenteko
- Verkkoasiointi
- Yhteystiedot
Joulunaikaan ruoka on usein tärkeä osa juhlahetkiämme. Jääkaapit täyttyvät raaka-aineista ja pöydät notkuvat valmiista ruoista.
Turvallinen ruoanlaitto kotikeittiössä tarkoittaa raaka-aineiden ja ruokien huolellista käsittelyä, hyvää henkilökohtaista hygieniaa ja ruoanvalmistukseen soveltuvia välineitä. Ruoka-aineiden käsittelyssä ja ruoanvalmistuksessa on muutamia hygieniasääntöjä, jotka kannattaa pitää mielessä.
Kun käsittelet elintarvikkeita huolella, voit olla varma ruoan hyvästä laadusta. Pidä puhtaina myös työvälineet, keittiön kaapit ja laitteet.
Ohessa lyhyt muistilista turvalliseen ruokailuun jouluna:
Huolehdi hyvästä hygieniasta, katkeamattomasta kylmäketjusta, ruuan oikeasta käsittelystä ja säilytyksestä
Aloita ruuankäsittely aina käsienpesusta
Hygieeniset työtavat ja puhdas keittiö
Säilytä kylmässä
Kypsennä kinkku ja siipikarja vähintään +75 asteeseen
Syö kinkku viikon sisällä
Lämmitä vain sen verran kuin jaksat syödä
Kuumenna laatikkoruuat yli + 60 asteeseen
Elintarviketurvallisuusvirasto on tehnyt hauskan ohjevideon ruokien käsittelystä:
Kuusi simppeliä ohjetta, joilla voit välttyä ruokamyrkytyksiltä - YouTube