Kuva
- Ympäristönsuojelu
- Terveysvalvonta
- Eläimet
- Päätöksenteko
- Verkkoasiointi
- Yhteystiedot
Omavalvonnaksi kutsutaan toimijan omaa järjestelmää, jolla toimija pyrkii varmistamaan, että elintarvikkeet ovat turvallisia ja elintarvikelainsäädännön vaatimusten mukaisia. Toimijan on tunnistettava omaan toimintaansa ja käsittelemäänsä elintarvikkeeseen liittyvät elintarviketurvallisuutta vaarantavat tekijät ja huolehdittava niiden hallinnasta. Omavalvontasuunnitelma on edelleen helpoin tapa osoittaa riskien hallinnan elintarvikehuoneistossa.
Omavalvontasuunnitelmaan liittyviä ohjeita (Ruokavirasto)
Elintarvikealan yhteisiä vaatimuksia omavalvonnasta (Ruokavirasto)
Lisätietoa omavalvonnasta löytyy Ruokaviraston verkkosivuilta.