Kuva
Keväinen katupöly ilmassa.

Katupölykausi on alkanut

Tiedote
28.3.2024 10:28
Kevätpölykausi kestää yleensä maaliskuun puolelta huhtikuun lopulle riippuen kevään etenemisestä.

Hiukkaspitoisuudet ovat kasvaneet ilmassa ja ilmanlaatu saattaa heiketä erityisesti vilkkaasti liikennöityjen katujen varsilla sekä keskusta-alueilla.

–    Lumien sulaessa ja teiden pintojen kuivettua liukkaudenestoon levitetty hiekka ja renkaiden jauhama asfaltti- ja kiviaines nousee liikenteen vaikutuksesta nyt ilmaan kuivalta tienpinnalta, kertoo ympäristönsuojelusuunnittelija Riikka Litmanen Imatran seudun ympäristötoimesta.

Lumien sulamisvedet ja vesisateet saattavat hetkittäin alentaa hiukkaspitoisuuksia ja parantaa ilmanlaatua.

Katujen puhdistustöiden alkaminen riippuu yöpakkasista ja sääolosuhteista

Hiekoitushiekan puhdistustyöt on pyritty aloittamaan Imatralla heti, kun sääolot sen sallivat. 

—    Arviolta huhtikuun puolessa välissä aloitetaan täysillä katujen puhdistus. Nyt tehdään jo valmistelevia töitä sitä varten, kertoo vastaava työnjohtaja Mika Vartiainen Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelut Oy:stä.

Katupöly saattaa aiheuttaa oireita herkille väestöryhmille, kuten allergikoille, astmaatikoille ja sydänsairaille. Oireita voivat olla mm. nenän tukkoisuus, yskä, hengen ahdistus ja kurkun karheus.

Lisätietoja:

ympäristönsuojelusuunnittelija Riikka Litmanen, Imatran seudun ympäristötoimi, riikka.litmanenatimatra.fi (riikka[dot]litmanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 4301
vastaava työnjohtaja Mika Vartiainen, Imatran Kiinteistö- ja aluepalvelut Oy, mika.vartiainenatimatrankipa.fi (mika[dot]vartiainen[at]imatrankipa[dot]fi)

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.