Kuva
karttakuva
Uimista ei toistaiseksi suositella Otsaniemenkadun ja Omenanrannan välillä Vuoksen itärannalla.

Sienimäenpuiston pumppaamolta valui 420 kuutiota jätevettä Vuokseen

Tiedote
13.4.2022 19:37
Vaikutukset Vuoksessa olivat ohimeneviä ja paikallisia.

Tilanne torstaina 14.4. klo 10.00.

Vika saatiin korjattua viime yönä noin kello 1.00. ja ohipumppauskalustoa ei tarvittu. Ylivuotoa kertyi noin 420 kuutiometriä, kertoo vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen.

Vuoksen veden käytön suhteen ei ole rajoituksia. Varmuuden vuoksi Vuoksesta otettiin vesinäytteet, joiden tulokset valmistuvat ensi viikolla.

─ Jos vuodolla on ollut vaikutusta veden laatuun, sitä on ollut vain vuodon aikana, sekin hyvin paikallisena. Ylivuotopaikalle laitettiin ylivuodon ajaksi varoituskyltti, joka on nyt poistettu. Tilanne on tällä hetkellä normaali, Pietarinen toteaa.

Tilanne Keskiviikkona 13.4. klo 16.38

Sienimäenpuiston pumppaamolta valuu ylivuotona jätevettä Vuokseen. Ongelma havaittiin tänään keskiviikkona noin klo 15 maissa.

─ Yksi pumpuista on hajonnut eikä jäljellä olevan kaluston teho riitä pumppaamaan jätevesivirtaamaan eteenpäin vaan se valuu ylivuotona Vuokseen, vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen toteaa.

Ohipumppauskalustoa järjestellään parhaillaan paikalle, mutta alustavan arvion mukaan useita satoja kuutioita jätevettä tulee päätymään Vuokseen.

Vaikutukset Vuoksessa tulevat tämän hetkisen tiedon mukaan olemaan ohimeneviä ja paikallisia. Imatran seudun ympäristötoimi suosittaa kuitenkin varotoimena välttämään uimista toistaiseksi Otsaniemenkadun ja Omenarannan välisellä Vuoksen itärannalla.

─ Nyt on käynnissä sulamisaika, minkä vuoksi merkittävä osa ylivuodosta on sulamisvesiä. Toki joukossa on myös perinteistä viemärin jätevettä, Pietarinen toteaa.

Kaupunki tiedottaa asiasta seuraavan kerran torstaina aamupäivällä.

Lisätietoja:

Vesihuoltopäällikkö Kari Pietarinen, kari.pietarinenatimatra.fi (kari[dot]pietarinen[at]imatra[dot]fi), 020 617 4399

 Vt. ympäristöjohtaja Arto Ahonen. arto.ahonenatimatra.fi (arto[dot]ahonen[at]imatra[dot]fi) tai puh. 020 617 4392

Päivitys juttuun ja otsikkoo tehty 14.4. klo 10.03.