
Perinteisten muskariryhmien (0 - 6 -vuotiaille) lisäksi musiikkiopistosta löytyy monenlaisia n. 6 - 8 -vuotiaille tarkoitettuja eritavoin painotettuja ryhmiä. Oletpa sitten innokas soittaja, laulaja tai vaikka musiikin tahdissa hytkyjä, niin tarjolla on jokaiselle jotakin. Varhaiskasvatuksen ryhmiin voi hakeutua koko lukuvuoden ajan, ennakkotaitoja ei tarvita. Paikkoja jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä niin kauan, kuin tilaa riittää. Ryhmien aloituksen edellytyksenä on 4 oppilasta/ryhmä. Lisätietoja saa musiikkiopiston toimistosta tai suoraan ryhmien opettajalta Tuija Muonalta (p. 0400 856 474, tuija.muonaedu.imatra.fi (tuija[dot]muona[at]edu[dot]imatra[dot]fi)).
MA
Musiikkivalmennus (Mansikkalan koulukeskus) klo 13:15 - 14:00
TI
Musiikkivalmennus (Kosken koulukeskus) klo 13:15 - 14:00
Muskari 1-2 vuotiaat klo 16:15 - 17:00
Muskari 3-4 vuotiaat klo 17:00 - 17:45
Vauhtivekarat klo 18:00 - 18:45
Muskari 5-6 vuotiaat klo 18:45 - 19:30
KE
Ukulelevalmennus klo 16:15 - 17:00
Soitinkaruselli klo 17:00 - 17:45
TO
Musiikkivalmennus (Vuoksenniskan koulukeskus) klo 13:15 - 14:00
Vauvamuskari klo 16:00 - 16:45
Muskari 3-4 vuotiaat klo 17:00 - 17:45
Pianovalmennus klo 17:45 - 18:45
Vekarabändi klo 18:45 - 19:30
Muskarissa eli musiikkileikkikoulussa musiikkiin tutustuminen on helppoa ja hauskaa! Tunneilla puuhaillaan monenmoista musiikin mukana soittamisesta ja laulamisesta aina piirtämiseen ja robottien imitoimiseen saakka. Opetus on vuorovaikutteista ja se etenee lapsen kehitystason mukaisesti.
Muskariryhmien sisällöt muuttuvat lasten kasvaessa.
Vauvamuskari on tarkoitettu noin 3-12kk ikäisille vauvoille ja heidän vanhemmilleen. Vauvamuskarissa tärkeintä on musiikin tekemisen ja kokemisen ilo yhdessä. Tunnit rakentuvat laulun, lorujen, rytmien, liikkeen ja kuuntelun ympärille – kaikki lempeässä ja vauvalle sopivassa tahdissa. Musiikki tukee vauvan kehitystä monin tavoin: se vahvistaa vuorovaikutusta, kehittää kielen ja motoriikan alkeita sekä tuo iloa ja rytmiä vauvan arkeen.
Muskari ei vaadi vanhemmaltakaan laulu- tai soittotaitoja – vain läsnäoloa ja halua olla yhdessä lapsen kanssa. Opimme sekä tuttuja että uusia lastenlauluja, loruja ja leikkejä, joita voi helposti ottaa mukaan myös kotiin ja hyödyntää päivän eri tilanteissa, kuten vaipanvaihdossa, ruokailussa tai iltatoimissa. Se on myös ihana mahdollisuus kohdata muita vanhempia ja vauvoja samassa elämäntilanteessa.
1–2-vuotiaden tunnilla vanhemmat ovat vielä läsnä taaperoikäisten tukena ja turvana. Tunneilla liikutaan musiikin mukana paljon, jolloin motoriikka kehittyy ja samalla koetaan sekä opitaan musiikillisia asioita. Mielikuvitusleikit, puhe ja laulu tulevat osaksi tunteja lasten kasvun myötä.
3–4-vuotiaat tulevat muskaritunnille jo yksin, vaikka alussa oma aikuinen voi olla lapsen mukana. Ryhmässä oivaltaminen ja musiikillisten asioiden oppiminen tapahtuu leikin kautta. Lasten oma aktiivisuus ja luovuus otetaan käyttöön ja sitä hyödynnetään kaikessa tekemisessä. Musiikkia tehdään ja opitaan laulaen, soittaen sekä liikkuen.
5–6-vuotiaat ovat jo itsenäisiä muskarilaisia, joiden kanssa laulaminen ja soittaminen on tuttua puuhaa. Musiikillisia valmiuksia kehitetään mm. rytmien ja melodian kautta leikinomaisin keinoin, millä tuetaan lapsen kielellistä sekä motorista kehitystä. Muskarin jälkeen on luonnollista siirtyä esimerkiksi musiikkiopiston perusopintojen pariin, mikäli mieleinen soitin on löytynyt.
PERHEMUSKARI
Perhemuskariin voi yhden huoltajan mukana tulla kaksi alle kouluikäistä lasta musisoimaan yhdessä. Ryhmässä vahvistetaan perheiden kommunikointia ja läsnäoloa toistensa kanssa sekä tietysti nautitaan yhdessäolosta musiikin keinoin. Perhemuskarin hinta on 178 € per perhe, lisäjäsenistä veloitetaan 50 € per henkilö.
VALMENNUSRYHMÄT (noin 6-8 -vuotiaille)
Soitinvalmennusryhmissä tutustutaan musiikin peruskäsitteisiin (rytmi, melodia, harmonia) ja vahvistetaan näiden käsitteiden tuntemusta musiikkiliikunnan, soittamisen, laulamisen ja kuuntelun avulla.
Musiikkivalmennuksessa yhdistellään mukavasti muskaria ja musiikin perusteiden alkeisopintoja sekä tutkitaan musiikin peruselementtejä yhdessä toiminnallisesti soittaen, laulaen, liikkuen ja kuunnellen. Musiikkivalmennusryhmät kokoontuvat koulukeskuksilla: Mansikkalan koulukeskuksella maanantaisin klo 13.15 - 14, Kosken koulukeskuksella tiistaisin klo 13.15 - 14.00 ja Vuoksenniskan koulukeskuksella torstaisin klo 13.15 - 14.00. Ilmoittautuminen Eepoksen lomakkeella.
Piano- sekä ukulelevalmennusryhmien keskiössä on luonnollisesti kyseinen soitin ja tunneilla saa valmiuksia musiikkiopiston perusopintoihin.
Soitinkaruselli on tarkoitettu n.6-8-vuotiaille lapsille, joita kiinnostaa erilaisiin soittimiin tutustuminen. Näitä ovat ukulele, kantele, piano, viulu ja laattasoittimet. Opinnot ovat osa varhaisiän musiikkikasvatusta ja ne toimivatkin ikään kuin siltana varhaisiän musiikkikasvatuksen ja musiikin perusopintojen välillä. Soitinkarusellissa tutustutaan tiettyyn soittimeen neljän viikon ajan, jonka jälkeen soitin vaihtuu. Soitinkaruselli on mainio tapa kokeilla soittoharrastusta ennen musiikin perusopintojen aloittamista. Lapsi oppii soittamisen alkeita eri soittimissa ja saa vahvistusta omille mieltymyksilleen eri soittimiin liittyen.
MUITA RYHMIÄ
Vekarabändi tarjoaa kanavan noin 6-8- vuotiaille "tuleville bändimuusikoille". Bändissä käytetään erityisiä “Vekarasoittimia”, sekä rytmisoittimia, pianoa ja lauletaan. Vekarasoittimet ovat suunniteltu pienten soittajien tarpeisiin. Myös Vekarabändissä yhteistoiminta ja monipuolinen musiikillinen kehittyminen ovat tärkeitä bändisoittamisen lisäksi. Tunneilla harjoitellaan sosiaalisia taitoja, yhteissoittoa ja ryhmässä toimimista sekä tutustutaan musiikin peruskäsitteisiin (rytmi, melodia, harmonia) ja vahvistetaan näiden käsitteiden tuntemusta musiikkiliikunnan, soittamisen, laulamisen ja kuuntelun avulla.
Kaipaako lapsesi musiikkiharrastusta, mutta vauhtia riittää eikä paikallaan pysyminen tunnu luontevalta?
Vauhtivekarat on energinen ja toiminnallinen muskari-liikuntaryhmä, joka tarjoaa lapsille turvallisen ja innostavan ympäristön tutustua musiikin maailmaan liikunnan kautta. Tunnit ovat täynnä iloa, rytmiä ja riemua – lauletaan, soitetaan, loruillaan, tanssitaan ja liikutaan yhdessä. Jokaisella tunnilla päästään käyttämään koko kehoa, tutustutaan lukuvuoden aikana erilaisiin soittimiin ja musiikillisiin asioihin. Leikki ja luovuus keskiössä.
Ryhmän toiminta tukee lapsen kokonaisvaltaista kehitystä: musiikilliset perustaidot, rytmi- ja sävelkorva, kehonhallinta, koordinaatio ja keskittymiskyky kehittyvät kuin huomaamatta. Yhdessä tekeminen vahvistaa myös sosiaalisia taitoja ja tuo iloa niin lapselle kuin vanhemmallekin.
Meillä ei tarvitse istua hiljaa paikallaan – täällä saa opettajan pedagogisten selkeiden ohjeiden mukaan juosta, hyppiä, tanssia ja hengittää musiikin hyvää tekevää vaikutusta koko keholla!