
Opiston jatkamisilmoituslomakkeet ensi lukuvuodelle avautuvat Eepoksessa 1.4. ja ovat täytettävissä huhtikuun ajan.
Lomakkeet löytyvät oppilaan omasta Eepoksesta. Mikäli kirjautumistunnukset ovat hukassa, otattehan yhteyttä:
📧 anna-mari.sopanenimatra.fi (anna-mari[dot]sopanen[at]imatra[dot]fi)
Kirjaudu Eepokseen TÄÄLTÄ ja paina painiketta "Minulla on tunnukset"
Ke 26.3. Melodie di Marzo kahvilakonsertti, Kahvila Virta klo 17
La 12.4. Soiva seikkailu, koko perheen konsertti klo 11, Karelia-sali
La 12.4. Soitinpolku-tapahtuma klo 12-14, Kulttuuritalo Virta
Ti 15.4. Huhtikuun hurmaa oppilaskonsertti, Kaleva-sali klo 18.30
Aivotutkija Minna Huotilaisen kirje vanhemmille:
Opiston jatkamisilmoitukset seuraavalle lukuvuodelle tehdään Eepoksessa huhtikuun aikana. Mikäli opinnot on laitettu jatkamaan, mutta oppilas ei jatkakaan niitä, lopettamisilmoituksen määräaikaan mennessä jättäminen kirjallisesti on tärkeää (esim. sähköpostilla toimistoomme tai apulaisrehtorille): syksyllä 13.8. ja keväällä 6.1. mennessä. Mikäli lopettamisilmoitusta ei tehdä määräpäivään mennessä, peritään koko lukukausimaksu.
Haku lukuvuodelle 2025 - 2026 14.4. - 14.5.2025. Oppilaat valitaan resurssiemme mukaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Musiikkiluokkalaisille takaamme joka lukuvuosi opiskelupaikan opistossamme (instrumenttikohtaisesti resurssien mukaan). Vapaita oppilaspaikkoja voi kuitenkin kysellä läpi vuoden apulaisrehtorilta.
Haku varhaisiän musiikkikasvatuksen ryhmiin ja avoimelle linjalle jatkuu ympäri vuoden osoitteessa imatra.eepos.fi .
Muuta infoa:
Musiikin perusteiden ryhmiin ilmoittautumiset mupe-luokassa, luokka 359, 3.krs.
Varhaisiän musiikkikasvatuksen ryhmiin on mahdollista hakeutua kesken lukuvuoden, tiedustelut suoraan muskariope Tuija Muonalle, tuija.muonaedu.imatra.fi (tuija[dot]muona[at]edu[dot]imatra[dot]fi).
Yhteismusisointiin (mm.orkesterit/bändit) ilmoittautumiset sovitaan erikseen instrumenttikohtaisesti. Omat opettajanne ohjaavat teitä teille sopiviin ryhmiin ja kertovat, milloin ryhmät aloittavat. Musiikin laajan oppimäärän opintoihin kuuluu oman instrumentin oppituntien lisäksi kiinteästi musiikin perusteet sekä yhteismusisointi.
Mikäli kysyttävää ilmenee, ole epäröimättä yhteydessä opiston toimistoon: musiikkiopistoimatra.fi (musiikkiopisto[at]imatra[dot]fi) tai apulaisrehtoriin: anna-mari.sopanen
imatra.fi (anna-mari[dot]sopanen[at]imatra[dot]fi).
Syyslukukausi 12.8.- 20.12.2024
Kevätlukukausi 7.1.- 23.5.2025
LOMA-AJAT:
Syysloma 21.- 27.10.2024
Talviloma 24.2.- 2.3.2025
Pääsiäisloma 18.- 21.4.2025
Päivät lukuvuoden aikana, jolloin ei opetusta: 4.-5.11.2024, 5.12.2024, 28.1.2025, 24.4.2025 ja 2.5.2025, ellei opettajan kanssa toisin ole sovittu.
Opetuskertoja lukuvuoden aikana on yhteensä 34 - 35.
Mikäli itsenäisyyspäivä tai vapunpäivä sattuvat arkipäivälle, ei silloin ole opetusta (pe 6.12.2024 ja to 1.5.2025).
Joulu- ja kevätkonsertit sisältyvät opetuskertoihin.
Huom! Lopettamisesta tai syyslukukauden välivuodesta ilmoitettava viimeistään kirjallisesti apulaisrehtorille 13.8.2024 mennessä. Kevätlukukauden välivuodesta tai lopettamisesta ilmoitettava kirjallisesti 6.1.2025 mennessä.
OPPILAAKSI MEILLE?
Lue lisää harrastusmahdollisuuksista sivun vasemmasta reunasta löytyvistä linkeistä. Vapaita perusopintojen oppilaspaikkoja voit tiedustella suoraan apulaisrehtori Anna-Mari Sopaselta.
Ennakkotaitoja et tarvitse! Meillä opetus lähtee siitä, mitä oppilas aloittaessaan osaa.
Virta-opiston musiikkiopisto (ent. Imatran musiikkiopisto) on Suomen viidenneksi vanhin musiikkiopisto.
Musiikkiopistossa opiskellaan musiikkia taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Soitonopiskelu on siis tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, mutta toiminnan lähtökohtana on oppilas ja hänen tavoitteensa sekä toiveensa. Jokaiselle oppilaalle suunnitellaan henkilökohtainen opetussuunnitelma lukuvuoden alussa, johon tavoitteet kirjataan kunkin oppilaan lähtökohtien mukaisesti. Oppilaat ja kotiväki pääsevät siis todella vaikuttamaan omien opintojensa kulkuun!
Musiikkiopistossa opiskelun voi aloittaa jo vauvana vanhemman kanssa muskariryhmässä ja musiikkipolkua voi opistossa jatkaa aina aikuiseksi saakka. Varhaisiän musiikkikasvatuksen piiriin kuuluvat pääsääntöisesti 0 - 6 -vuotiaat lapset, mutta myös musiikin perusopintoihin voi hakeutua heti, kun lapsen fyysiset ominaisuudet sallivat soittimien käsittelyn. Alta löytyy linkki varhaisiän musiikkikasvatuksen omille sivuille, joilta löydät lisää tietoa tarjoamistamme ryhmistä. Musiikin perusopinnoissa oppilas käy viikottain yksityisellä soittotunnilla, ja oma soitonopettaja onkin tärkein opinto-ohjaaja koko musiikkiopisto polun ajan. Soittotuntien lisäksi oppilas osallistuu musiikin perusteiden opetukseen, yhteismusisointiin, saa esiintymiskoulutusta sekä pääsee nauttimaan monista konserttimahdollisuuksista kuunnellen. Musiikkiopiston yhteiset joulu- ja kevätkonsertit ovat lukuvuoden huippuhetkiä, joihin kaikella kansalla on vapaa pääsy.
Perusopintojen jälkeen oppilas voi halutessaan jatkaa musiikin syventäviin opintoihin, joissa oppilas pääsee nimenomaan syventämään omaa osaamistaan sekä entistä paremmin suuntautumaan toivomaansa suuntaan musiikin laajalla kentällä. Vuoden 2017 opetussuunnitelmauudistus on tuonut lisävapautta musiikin taiteen perusopetukseen, jotta oppilaslähtöisyyttä olisi helpompi lisätä oppilaitoksissa ja myös Imatralla tämä otetaan toimintakulttuurissamme huomioon. Toiminta-alueeseemme kuuluvat Imatran kaupunki sekä Ruokolahden, Rautjärven ja Parikkalan kunnat. Imatralla toimipaikkamme on Kulttuuritalo Virta, Virastokatu 1. Opiston toimistot sijaitsevat pääkirjaston hallintokäytävällä ja opetusluokat Kulttuuritalo Virrassa.
Tervetuloa tutustumaan!
NÄIN MEILLÄ OPISKELLAAN - INFOA KOTIVÄELLE JA OPPILAILLE