Kuva
Nainen osoittaa valkokankaalla näkyvää kirjan kuvaa.
Kirjastonhoitaja Tiina Rossi valmiina satuhetkeen!

Kirjaston tapahtumat käynnistyvät tällä viikolla

Tiedote
21.2.2022 12:40
Luvassa on nukketeatteria, kirjailijavieraita sekä Musiikkia ja lukemista -kiertueen päätöskeikat. Kirjaston tiloissa on vahva maskisuositus.

Koronan takia tauolla olleet tapahtumat jatkuvat kirjastossa. Kevätkauden avaavat keskiviikkona 23.2. Kaakkois-Suomen numismaattinen kerho ry:n tarjoama webinaari Rahan käyttö keskiajalla sekä kirjaston oma satutuokio. Satutuokion ohessa askarrellaan hauska ja helppo, sadun teeman mukainen koriste.

– Nyt korona-aikana olen pitänyt satutuokiot dokumenttikameran avulla. Lapset näkevät kirjojen kuvat, mutta silti turvallinen välimatka säilyy, kertoo lasten- ja nuortenosastojen kirjastonhoitaja Tiina Rossi.

Satutuokioiden lisäksi lapsille on tarjolla nukketeatteria, kun Sytkyt esittää Peukaloisen retket villihanhien seurassa lasten lauantaina 12.3. Esityksestä tulee kaksi näytöstä, jotta mahdollisimman moni halukkaista mahtuisi mukaan. Molempiin näytöksiin otetaan 25 katsojaa. Maksuttomat pääsyliput tulevat jakoon viikolla 9.

Pääkirjastossa on tuona lauantaina poikkeuksellisesti palveluaika kello 10–15. Myös kaupunginmuseo, taidemuseo ja Käytävägalleria ovat auki.

Monipuolista ohjelmaa aikuisille

Kirjailijat Tiina Lifländer, Anne Frost, Ville-Juhani Sutinen ja Aimo Ruusunen astuvat yleisön eteen maalis–toukokuun aikana. Musiikkia ja lukemista -kiertue pysähtyy maaliskuussa Imatralla ja Parikkalassa, joten silloin on vielä mahdollisuus kerätä talteen musakirjavinkit Heikki Pöyhiän ja Pekka Rannan säestyksellä.

Filosofiakahvila Virtapiiri kokoontuu kuusi kertaa 28.2. alkaen joka toinen maanantai, ja lukupiiri ja shakkikerhokin jatkuvat. Postimerkki- ja keräilykerho järjestää arviointitilaisuuden 3.3., ja Numismaattinen kerho pitää 20.4. toisen webinaarin kolikoiden ja esineiden etsinnästä.

– Näin olemme tämän paketin ainakin suunnitelleet. Muutokset ovat näinä aikoina aina mahdollisia, joten seuratkaa tapahtumakalenteriamme, vinkkaa aikuisten tapahtumia järjestämässä ollut kirjastonhoitaja Mika Kähkönen.

Lisätiedot:

Kirjastonhoitaja Mika Kähkönen, p. 020 617 6602, mika.kahkonenatimatra.fi (mika[dot]kahkonen[at]imatra[dot]fi)

Kirjastonhoitaja Tiina Rossi, p. 020 617 6615, tiina.rossiatimatra.fi (tiina[dot]rossi[at]imatra[dot]fi)