Kuva
kädet läppäeillä.
Maakunnan etätyösuositusta jatkettiin kuukaudella maaliskuun loppuun asti.

Pandemia ei näytä tasaantumisen merkkejä vaan voimistuu Etelä-Karjalassa

Tiedote
15.2.2022 19:05
Vahva maskisuositus sekä etätyö- ja etäkokoussuositus jatkuvat ainakin maaliskuun loppuun.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontui tänään 15.2. ja totesi, että pandemian omikronvaihe ei näytä tasaantumisen merkkejä vaan voimistuu Etelä-Karjalassa. Keskussairaalan erikoissairaanhoito kuormittuu jälleen potilasmäärän kasvun takia.

─  Tartuntamäärät lisääntyvät edelleen. Epidemiavaihe maakunnassa on nyt intensiivinen. Jatkuvasti saamme erityisesti rokottamattomia sairaalahoitoon, toteaa infektioylilääkäri Pekka Suomalainen.  

Koronapotilaita on sekä erikoissairaanhoidon vuodeosastolla että teho-osastolla.

─ Tartuntoja on tällä viikolla ollut 20 prosenttia enemmän edellisviikkoon mennessä. Kaikista näytteistä noin 33 prosenttia on positiivisia, kertoo ylilääkäri Sami Raasakka.

Rokotustahti on hidastunut reilusti viime viikkojen aikana. Varsin iso osa väestöstä on saanut rokotteet ja hyvin moni on myös taudin sairastanut jo tähän mennessä.

─ Olisi kuitenkin toivottavaa, että rokotuksia otettaisiin vielä, että tilanne saataisiin maakunnassa tasaantumaan.

Maskeilla ainakin maaliskuun loppuun

Tilannekuvaryhmä suosittaa, että etätyö- ja etäkokoussuositusta jatketaan maaliskuun loppuun saakka alueellisen epidemiatilanteen kiihtymisen takia.

Tartuntalain 58d -pykälän (asiakkaille ja osallistujille tarkoitettujen tilojen käytön edellytykset) mukainen päätös on voimassa sunnuntaihin 20.2. saakka. Tilannetta kartoitetaan uudelleen, mikäli alueellinen tilanne lisääntyvien tartuntamäärien osaltaan jatkuu huolestuttavana.

Tilannekuvaryhmä kuitenkin suosittaa jo nyt etätyö- ja etäkokouskäytäntöjen jatkamista maaliskuun loppuun saakka. Kukin työpaikka päättää toki omat käytäntönsä. Myös vahva maskisuositus jatkuu edelleen.

Tilannekuvaryhmä kokoontuu seuraavan kerran tiistaina 22.2.

Imatran kaupungin koronatiimin seuraava kokous on torstaina 17.2. Tuolloin asialistalla ovat muun muassa oppilaiden kevään luokkaretket ja muut opintomatkat.

 

Lisätietoa Imatran osalta:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)