Kuva
kasvomaski
Vahva maskisuositus on edelleen voimassa Etelä-Karjalassa.

Imatralla luovutaan koronapassin käytöstä tänään

Tiedote
3.2.2022 15:13
Tartuntaluvut ovat edelleen korkeat. Tiloja koskevat rajoitukset ovat yhä voimassa.

Imatran kaupungin koronatiimi päätti torstaina, että koronapassin käytöstä luovutaan kaikissa kulttuuri- ja liikuntatiloissa. Passien tarkastamisesta luovutaan välittömästi tänään.

Maan hallitus linjasi eilen THL:n suosituksesta, että koronapassia ei oteta enää käyttöön, joten on perusteltua luopua siitä meilläkin, palvelujohtaja Arja Kujala toteaa.

Passia on kysytty tähän asti muun muassa urheilutalolla ja teatterissa. Aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan se oli sallittua, vaikka tilojen käyttöä ohjasivat pääsääntöisesti sisätiloja koskevat rajoitukset.

Muuten voimassa ovat edelleen entiset rajoitukset ja suositukset.

─ Tämä tarkoittaa sitä, että esimerkiksi Teatteri Imatran ensi-illassa tai ennakkonäytöksissä tämän viikon lopulla ei koronapassia enää kysytä, mutta katsomoon otetaan tilarajoitusten mukaisesti vain 50 katsojaa, Kujala selvittää.

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä kokoontuu huomenna. Mikäli sieltä tulee uusia ohjeita, kaupunki tiedottaa niistä yhdessä tilannekuvaryhmän kanssa.

Vaikka koronapassista luovutaan, koronatilanne on Imatralla edelleen huolestuttava. Epidemia ei ole hellittänyt maakunnassa. Etelä-Karjala on edelleen leviämisaluetta ja tartuntaluvut ovat korkeat. Maakunnassa on voimassa vahva maskisuositus.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (kujala[at]imatra[dot]fi)