Kuva
Etualalla huuruinen männyn oksa ja taustalla höyryävä Vuoksi.
Vuoksi.

Helmikuun Tulta ja jäätä -tapahtumassa testataan kestävän tapahtumajärjestämisen toimintamalleja

Tiedote
4.2.2022 14:16
Varpasaaressa järjestettävässä talvitapahtumassa pääsee muun muassa kokeilemaan lumenveistoa ja ihailemaan tulilauttaa. Joukkoliikenne on tapahtumapäivänä 26.2. maksutonta.

Vuoksen kalastuspuistossa järjestetään Tulta ja jäätä -talvitapahtuma lauantaina 26.2.

Tapahtumassa on monipuolista, talvista ohjelmaa koko perheelle. Päivän aikana järjestetään muun muassa jäänveistosnäytös ja kelluntanäytös, vieraat pääsevät laskemaan jääliukumäestä ja kokeilemaan lumenveistoa. Ohjelmassa on myös tulishow.

—Tapahtumapäivänä Imatran joukkoliikenne on maksutonta. Varpasaareen on siis helppoa tulla joka puolelta Imatraa, projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen Imatran kaupungilta kertoo.

Talvisen tekemisen lisäksi tapahtumassa pääsee tutustumaan myös useisiin Imatran kaupungin käynnissä oleviin hankkeisiin.

Tapahtumassa pilotoidaan kestävän tapahtumajärjestämisen tapoja

Tulta ja jäätä -tapahtuman järjestää Vuoksen kalastuspuisto. Kalastuspuisto voitti kilpailutuksen, jossa Imatran kaupungin hallinnoima Visit Vuoksi -hanke etsi tuottajia kahdelle talvitapahtumalle.

Visit Vuoksi -hankkeen tarkoituksena on kehittää Vuoksen kestävää käyttöä niin Suomessa kuin Venäjällä. Hankkeen aikana järjestetään neljä tapahtumaa, joissa testataan erilaisia kestävän tapahtumajärjestämisen tapoja ja toimintamalleja. Toimintamallit ja -tavat on koottu yhdessä venäläisen tapahtumajärjestäjän kanssa, ja nyt niitä testataan myös Suomessa.

—Helmikuun tapahtumassa tarjoamme muun muassa tietoa ja tukea järjestäjille. Tapahtumassa käytettävät astiat on tehty uusiutuvista materiaaleista ja astiat erilliskerätään osana muuta kierrätystä. , Kähtävä-Marttinen kertoo.

Myös maksuton joukkoliikenne on osa pilotointia: selvitettävänä on, voisiko toimintamallin ottaa käyttöön laajemminkin.

—Jos ihmisiä kannustetaan saapumaan linja-autoilla, yksityisautoilu vähenee. Nyt testataan, kuinka tämä toimii käytännössä ja kuinka tapahtumajärjestäjät asian kokevat.

CBC Visit -hankkeen asiantuntijat keräävät toimintatavoista kokemuksia Tulta ja jäätä -tapahtumassa. Vuonna 2023 Imatralla järjestetään toinen talvitapahtuma, jossa toimintatapoja testataan lisää.

Lisäksi Venäjän puolella järjestetään hankkeeseen liittyen kaksi tapahtumaa, joissa kestävän tapahtumajärjestämisen periaatteita testataan myös.

 

Lisätietoja hankkeesta:
Projektipäällikkö Minna Kähtävä-Marttinen, Imatran kaupunki, minna.kahtava-marttinenatimatra.fi (minna[dot]kahtava-marttinen[at]imatra[dot]fi), 020 617 2256

Lisätietoja tapahtumasta:
Vuoksen kalastuspuisto, vuoksi.kalastuspuistoatco.inet.fi (vuoksi[dot]kalastuspuisto[at]co[dot]inet[dot]fi), 040 556 0121

Tulta ja jäätä Kalastuspuiston verkkosivuilla

Kestävän kehityksen periaatteet tapahtumien järjestämisessä

 

file type icon Visit Vuoksi-hanketta rahoittaa Kaakkois-Suomi – Venäjä CBC 2014-2020 ohjelma. Venäjän puolella hankkeessa mukana ovat Leningradin alueen matkailutietokeskus, Leningradin alueen luonnonsuojelu- ja metsänhoito-osasto sekä Venäjän luonnonsuojeluyhdistys (VOOP) ja Losevon matkailukeskus. 

 

Tiedotetta korjattu 4.2. klo 14: Tekstissä kerrottiin aikaisemmin, että astiat on valmistettu kierrätysmateriaalista. Astioita ei valmisteta kierrätysmateriaalista, vaan uusiutuvista materiaaleista.