Kuva
Katse katukuvaan -näyttely kaupunginmuseossa.

Kirjastojen ja museoiden palveluajat muuttuvat

Tiedote
31.1.2022 17:28
Museoiden aukioloaika ja kirjastojen palveluaika päättyy kesäperjantaisin ja aattopäivinä kello 16.

Kirjastojen palveluaika aattopäivinä ja kesäperjantaisin muuttuu. Jatkossa palveluaika on aattoina ja kesäperjantaisin pääkirjastossa kello 11—16, Vuoksenniskan ja Rajapatsaan kirjastoissa kello 10—16.

Myös museoiden aukioloajat muuttuvat. Kaupunginmuseo, taidemuseo ja Käytävägalleria sulkeutuvat jatkossa aattoina ja kesäperjantaisin kello 16.

—Muutos näkyy ensimmäisen kerran käytännössä kiirastorstaina 14.4., kulttuuri- ja oppimiskeskuksen päällikkö Sarianna Purtilo kertoo.

Palveluaikojen muutos on paluu vanhaan käytäntöön.

—Meillä oli käytössä erilliset aatto- ja kesäperjantaiaukioloajat vuoden 2019 loppuun saakka. Aatto- ja kesäillat ovat lähes poikkeuksetta hiljaisia, ja kaikissa kirjastoissa voi myös nykyään käydä palveluaikojen ulkopuolella omatoimisesti. Paluu vanhaan on siis perusteltua, Purtilo sanoo.

Kirjastojen omatoimiajat säilyvät ennallaan. Pääkirjastossa voi käydä omatoimisesti joka päivä kello 8—20. Rajapatsaan ja Vuoksenniskan kirjastoissa omatoimiaika on joka päivä kello 7—21.

Kesäperjantaiksi lasketaan kesä-, heinä- ja elokuun perjantait. Aattopäiviä ovat myös jouluaaton aatto sekä juhannusaaton aatto, sillä joulu- ja juhannusaattona kirjastossa ei ole ollenkaan palveluaikaa ja museot ovat kokonaan kiinni.

 

Lisätietoja:
Kulttuuri- ja oppimiskeskuksen päällikkö Sarianna Purtilo, sarianna.purtiloatimatra.fi (sarianna[dot]purtilo[at]imatra[dot]fi), 020 617 5401

Muokattu 31.1. klo 15.43: Lisätty kirjastojen ja museoiden aukioloajat kootusti.