laboratoriossa pipetti
Terveydenhuollon kantokyvyn turvaaminen vaatii nyt vastuullisuutta kaikilta.

Koulujen liikuntatilat sulkeutuvat harrastekäytöltä epidemian vuoksi

Valtioneuvoston tuoreimmat linjaukset tulevat vaikuttamaan myös Imatralla.

Hallituksen koronaministerityöryhmän myöhään perjantai-iltana antamien suositusten mukaisesti Imatralla otetaan erilaisia rajoitustoimenpiteitä käyttöön ensi viikolla.

Koulujen liikuntatilat suljetaan harraste- ja iltakäytöltä maanantaista 10.1. alkaen. Tällä toimenpiteellä pyritään tukemaan koulujen terveysturvallisuutta.

Lasten uimakoulut, joiden piti alkaa maanantaina, on peruttu. Samoin esiopetuksen ja päiväkotien uimahallikäynnit on toistaiseksi peruttu. Koulujen uimahalliopetuksen kohtalo ratkeaa maanantaina.

Seuratoimintaan muutoksia?

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä kokoontuu tiistaina. On mahdollista, että ensi viikolla AVI linjaa entistä tiukempia tilarajoituksia. Tämän vuoksi voi olla, että myös lasten ja lasten nuorten harrastustoimintaan tulee muutoksia.

─ Tähän on seurojen syytä varautua, koska valtioneuvosto suositteli perjantaina, että kaikissa riskiluokissa otetaan käyttöön sisätiloja koskevat rajoitukset, mukaan lukien lasten ja nuorten harrastustoiminta. Toki tämä ei ole vielä varmaa ja tiistain jälkeen tiedämme enemmän, palvelujohtaja Arja Kujala kertoo.

Tiistain jälkeen selviää myös ottelu- ja kilpailutoiminnan jatko eri lajeissa.

Koulujen käytänteitä tarkennetaan

IB-lukion opetuksessa otetaan käyttöön aiemmat koronaohjeistukset, joiden mukaan Imatran ja Lappeenrannan välillä opettajat eivät enää liiku kaupunkien välillä.

Imatran kaupunki on heti lauantaina käynnistänyt toimenpiteet, joilla varaudutaan kiristyviin rajoituksiin.

Kaupunki tiedottaa välittömästi, kun AVI tai maakunnallinen tilannekuvaryhmä ohjeistaa lisää muun muassa koulujen karanteeneihin, testaukseen ja maskisuosituksiin liittyen.

Lue valtioneuvoston tiedote koronaministerityöryhmän suosituksista.

 

Lisätietoja:

palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi