Kaksi kasvomaskia ristikkäin.
Vahva maskisuositus on kouluissa 3. luokasta lukioon.

Imatralla koulut alkavat normaalisti lähiopetuksessa maanantaina

Imatralla on valmius etäopetukseen, jos AVI tai maakunnallinen tilanneryhmä toisin linjaa.

Imatralla peruskoulut ja lukio aloittavat kevätlukukauden ensi maanantaina 10.1. lähiopetuksessa. Opetus alkaa lukujärjestyksen mukaisesti.

─ Epidemiatilannetta seurataan tarkasti. Mikäli Aluehallintovirasto tai maakunnallinen tilannekuvaryhmä ohjeistavat muuta, Imatran kaupungin opetuspalveluilla on valmius hyvinkin nopeasti ottaa käyttöön etäkäytänteet, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo.

Kouluissa noudatetaan terveysturvallisia ohjeita. Uutta joulukuuhun verrattuna on se, että vahva maskisuositus koskee nyt kaikkia oppilaita aina peruskoulun kolmannesta luokasta lukioon asti. Maskien riittävyyteen on varauduttu.

─ Myös opettajat kiinnittävät huomiota kaikessa toiminnassa terveysturvallisiin toimintatapoihin. Kannustamme esimerkiksi välintuntien aikana oppilaita ulkoilemaan. Tärkeintä on nyt turvallisuuden ja positiivisen asenteen luominen lapsille ja nuorille, opetuspäällikkö Minna Rovio toteaa.

Sairaana tai edes lieväoireisena ei saa tulla kouluun. Tuolloin oppilaan huoltajan tulee tehdä Wilman kautta poissaoloilmoitus omalle luokanvalvojalle.

Mikäli epidemiatilanne vaatii opetuksen osalta uusia toimia, kaupunki tiedottaa niistä välittömästi lisää tarvittaessa vaikka viikonlopun aikana.

Valtakunnallisesti kevätlukukauden aloituksesta on keskusteltu aktiivisesti. Ministeritasolla aihetta on puitu perjantaina. Imatra konsultoi linjauksessaan Eksotea perjantaina.

 

Lisätietoja:

palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi

opetuspäällikkö Minna Rovio, p. Minna Rovio 020 617 3404, minna.rovio@imatra.fi