Kuva
Teatteri Imatra
Teatteri Imatralla on ensi-ilta 11.9.

AVI linjasi: Etelä-Karjalassa luovutaan 2 metrin turvavälivelvoitteesta

Tiedote
2.9.2021 18:58
Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää Etelä-Karjalassa rajoituksia. Perjantaista 3.9. alkaen sisätiloissakaan järjestetyissä yleisötilaisuuksissa ei tarvitse taata yleisölle 2 metrin turvavälejä, jos terveysturvallisuus voidaan varmistaa tilojen riittävällä väljyydellä ja muilla keinoilla.

Kahden metrin turvavälivelvoitteen sijaan järjestäjän on voitava varmistaa sisätilojen kokoontumisissa osallistujien terveysturvallisuus muilla keinoilla. Uuden päätöksen mukaan yli kymmenen hengen tilaisuuksissa voi olla enintään 50 prosenttia  tilaan hyväksyttävästä enimmäisosallistujamäärästä tai käytettävissä olevien istuma- tai seisomapaikkojen määrästä.

Tällä saadaan tiloihin väljyyttä ja vältetään osaltaan ruuhkien ja tungosten syntymistä.

─ Tämä on meille merkittävä asia. Seuraavaan näytelmämme eli  Kirpputorin ensi-iltaan 11.9. voimme jo ottaa salin puolilleen, Teatteri Imatran johtaja Timo Rissanen toteaa helpottuneena.

Ulkotiloissa yli 50 hengen tilaisuuksien järjestäjän täytyy varmistaa, että osallistujat voivat välttää fyysisen kontaktin toisiinsa.

Yli 10 hengen sisätilaisuuksissa ja yli 50 hengen ulkotilaisuuksissa täytyy lisäksi noudattaa opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 julkaisemaa ohjetta hygieniakäytännöistä. Ohjeessa painotetaan mm. maskin käytön tärkeyttä sekä järjestäjän antamia ohjeita osallistujille äänen käytön ja ruuhkatilanteiden välttämiseen.

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätös tulee voimaan perjantaina 3.9.2021 ja on voimassa 24.9.2021 asti.

─ Korona leviää edelleen joukossamme ja esimerkiksi kouluissa on laajoja karanteeneja altistumisen vuoksi. AVI linjaus on kuitenkin jo pieni toivon kipinä siitä, että olemme menossa parempaan päin. Toivottavasti rokotettujen määrä kasvaa lähiaikoina reippaasti, jotta emme joudu ottamaan takapakkia, Imatran kaupungin hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

 

Lue AVIn tiedote tästä.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja kujalaatimatra.fi (kujala[at]imatra[dot]fi)