Kuva
Sari Toivosen vierellä pöydällä kansalaisvaikuttamista koskevaa kirjallisuutta.
Hankekoordinaattori Sari Toivonen on koonnut Imatran pääkirjastoon aktiivista kansalaisuutta ja demokratiaa käsittelevän kirjanäyttelyn.

Kansanvaltaa kirjastosta

Tiedote
3.2.2021 16:39
Kirjasto kerää helmi–maaliskuun aikana yli 64-vuotiaiden imatralaisten kysymyksiä kuntavaaliehdokkaille.

Imatran kaupunginkirjasto osallistuu Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitran koordinoimaan Kirjastoista kansanvallan foorumeita -hankekokonaisuuteen. Imatran osuus hankkeesta on nimeltään ”Kuntavaaliareena – seniorien ääni kuuluviin”. Hankkeen kohderyhmänä ovat yli 64-vuotiaat imatralaiset. Tavoitteena on parantaa seniorien vaikutus- ja osallistumismahdollisuuksia yhteiskunnallisessa keskustelussa ja päätöksenteossa.

Kirjasto järjestää ennen huhtikuun kuntavaaleja kaupunginvaltuustossa oleville puolueille kaksi vaalipaneelia, ja kolmas järjestetään kuntavaalien jälkeen. Paneeleissa esitettävät kysymykset kerätään etukäteen senioreilta itseltään. Oman kysymyksensä voi esittää joko hankkeen nettisivuilla osoitteessa www.imatra.fi/kuntavaaliareena tai kirjastoista löytyvillä paperilomakkeilla. Kysymysten vastaanotto alkaa perjantaina 5.2., ja aikaa on maaliskuun loppuun asti.

– Toivon, että saamme ikä-ihmisiltä paljon kysymyksiä kuntavaaliehdokkaille. Nyt on hyvä tilaisuus vaikuttaa kaupunkimme asioihin, Imatran kaupunginkirjaston hankekoordinaattori Sari Toivonen sanoo.

Paneelitilaisuudet järjestetään Kulttuuritalo Virrassa, mikäli koronatilanne sen sallii, muussa tapauksessa ainoastaan etänä Microsoft Teamsin välityksellä. Kaikkia tilaisuuksia pystyy seuraamaan etänä verkossa. Etäosallistumisen helpottamiseksi kirjasto tarjoaa digitukea yhteistyössä Virta-opiston ja Eksoten kanssa. Digitukityöpajat järjestetään niin ikään Teamsissä. Osallistumislinkit työpajoihin ja itse paneelitilaisuuksiin lisätään myöhemmin Kuntavaaliareenan kotisivulle. Kysymyksiä ehdokkaille voi jättää myös työpajojen aikana.

– Kirjastolta on aina kyselty paljon digitaitoihin liittyviä asioita. Korona vain nopeutti tätä kehitystä, Toivonen toteaa.

Lisätiedot:

Hankekoordinaattori Sari Toivonen
sari.toivonenatimatra.fi (sari[dot]toivonen[at]imatra[dot]fi)
020 617 6607

Kirjastoasiantuntija Ari Sareslahti
ari.sareslahtiatimatra.fi (ari[dot]sareslahti[at]imatra[dot]fi)
020 617 6603
 

Hankkeen suunniteltu aikataulu

23.2. Verkkotyöpaja
9.3. Verkkotyöpaja
16.3. Ensimmäinen paneeli
23.3. Verkkotyöpaja
30.3. Verkkotyöpaja
7.4. Toinen paneeli