Moni seura on jo siirtynyt joulutauolle, joten sulkupäätös ei kirpaise yhtä laajasti kuin normiarkiviikkoina.

Imatran kaupunki sulkee sisäliikuntatilansa loppuvuodeksi

Kyseessä on varotoimenpide, jolla pyritään rajaamaan koronan leviämistä.

Imatran kaupungin sisäliikuntatilat suljetaan varotoimenpiteenä tänään tiistaina 22.12 kello 15 alkaen. Tilat pysyvät kiinni loppuvuoden. Viimeinen sulkupäivä on tämän hetken tiedon mukaan 1.1.2021.

Käytännössä tilojen sulkeminen tarkoittaa sitä, että uimahalli, urheilutalo ja jäähalli eivät ole käytössä reiluun viikkoon. Imatran kaupungin kuntosalit ovat olleet suljettuina jo joulukuun alusta alkaen.

─ Imatralla tilanne koronan leviämisen suhteen on viime viikon tartuntaketjujen vuoksi maakunnan kriittisin. Haluamme varmistaa, että tilanne pysyy nyt kurissa, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala sanoo.

Sulkupäätöksen taustalla on se, että liikuntatiloissa liikkuu isoja ryhmiä eikä turvavälejä aina pystytä riittävästi pitämään samalla lailla kuin esimerkiksi kirjastoissa.

─ Nyt kannattaa tehdä kaikki sellaiset ratkaisut, jotka edesauttavat sitä, että seuraava lukukausi voidaan aloittaa lähiopetuksessa. Imatra ei enää kaipaa uusia tartuntaketjuja, Kujala korostaa.

Päätös on puhtaasti kaupungin, ei Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri Eksoten. Koronaepidemia on Etelä-Karjalan alueella kiihtymisvaiheessa. Epidemian kolme v​aihetta ova​t ​perustaso​, kii​htymisvaihe ja leviämisvaihe.

AVIn ohjeistuksen mukaisesti maksimihenkilömäärä julkisissa tilaisuuksissa on 20 henkilöä. Yksityistilaisuuksissa henkilömäärän maksimi on 10 henkilöä.

Suositellaan sähköistä asiointia

Kaupungintalon asiakaspalvelu palvelee tänään tiistaina normaalisti ja sulkeutuu aatonaattona klo 12 kuten aiemmin ilmoitettiin.

Kaupunki toivoo, että joulun ja uudenvuoden välillä asiointi hoidetaan ensisijaisesti sähköpostilla ja puhelimitse. (asiakaspalvelu@imatra.fi, p 020  617 2253.)

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi  (Tavoitettavissa tänään tiistaina 22.12. klo 13 asti.)