Kuva
Varattujen kirjojen hylly
Varaukset on järjestetty noutonumeron perusteella

Pääkirjaston varauksiin itsepalvelunouto

Tiedote
3.1.2020 14:07
Muuttuneiden aukioloaikojen myötä pääkirjastosta noudettavat varaukset on siirretty asiakkaiden itse noudettaviksi. Oikean teoksen löytämiseen tarvitaan varauksen noutonumero.

Pääkirjastosta noudettavia varauksia ei enää tarvitse jonottaa lainaustiskistä, vaan varauksensa voi poimia hyllystä itse. Varaukset on järjestetty noutonumeron perusteella pienimmästä suurimpaan. Viisi- tai kuusinumeroinen noutonumero löytyy noutoilmoituksesta, joka saapuu joko tekstiviestinä, sähköpostina tai kirjeitse.

Varattu teos täytyy vielä lainata joko lainausautomaatilla tai palveluaikoina lainaustiskistä. Jos varaushyllystä poimii jollekulle toiselle varatun teoksen, lainaaminen ei onnistu. Kannattaa siis varmistaa oma noutonumero noutoilmoituksesta. Noutonumero on asiakaskohtainen ja säilyy aina samana.

Heili-kirjastojen ulkopuolelta tilatut kaukolainat täytyy kuitenkin maksullisuutensa vuoksi edelleen hakea palveluaikoina lainaustiskistä.

Lähikirjastoissa Rajapatsaalla ja Vuoksenniskalla varausten itsepalvelunouto on ollut käytössä jo omatoimikirjastojen avaamisesta lähtien. 

Pääkirjaston uudet aukioloajat:

ma-pe 9-18 (itsepalvelu 9-11)
suljettu arkipyhinä

Lähikirjastojen uudet palveluajat:

Rajapatsas
ma-ti 13-19
ke ja pe 10-16
(ei arkipyhinä)

omatoimiaika ma-su 7-21

Vuoksenniska
ma ja ke 12-18
to-pe 10-16
(ei arkipyhinä)

omatoimiaika ma-su 7-21