koronatesti
Koululaisten koronatestien osalta Imatralla odotetaan vielä valtakunnallisia ohjeita.

Koulujen liikuntatilat avataan jälleen iltakäyttäjille

Maakunnallinen tilannekuvaryhmä ei näe tässä vaiheessa tarvetta lasten ja nuorten harrastusten kieltämiselle.

Etelä-Karjalan alueellinen COVID-19 tilannekuvaryhmä kokoontui tänään 11.1. ja totesi, että vaikka tautitapauksia on alueellamme runsaasti, uusille rajoituksille ei ole silti tarvetta. Näin ollen pyyntöä ei niistä lähde Aluehallintovirastolle (AVI). Tilannetta arvioidaan seuraavan kerran 18.1.

─ Tämä on meille iso helpotus, sillä nyt lasten ja nuorten liikuntaharrastuksia ei tarvitse rajoittaa, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo.

Linjaus merkitsee sitä, että koulujen liikuntatilat voidaan ensi torstaista 13.1. alkaen avata jälleen lasten ja nuorten harrastekäyttöön.

Näissä tiloissa on muiden liikuntatilojen tapaan käyttäjämäärärajoitukset. Yhdellä liikuntatilalohkolla saa kerralla olla maksimissaan 10 henkilöä. Mikäli liikuntatilaa ei ole jaettavissa lohkoiksi, saa tilassa olla maksimissaan 20 henkilöä.

Isoissa saleissa, joissa harjoittelee eri ryhmiä eri lohkoilla, porrastetaan harjoitusten päättymistä siten, että ryhmät eivät kohtaa toisiaan.

Liikuntatiloja ei avattu lasten ja nuorten harrastustoiminnalle joulutauon jälkeen tämän viikon maanantaina, koska oli epäselvää, otetaanko maakunnassa koulun harrastetilojen osalta käyttöön ministerityöryhmän suositukset vai tilakohtaiset maksimimääräsuositukset.

Virta-opistossa lasten ja nuorten harrastetoiminta käynnistyy täydellä teholla 17.1.

Aikuisten ryhmäharrastukset tauolla

Kaupungin järjestämä aikuisten ryhmäharrastustoiminta on sen sijaan jäähyllä 23.1. asti.

Aikuisten ryhmäharrastustoiminnan keskeyttämistä korostetaan myös seuroille. Suosituksia ei ole toivotusti noudatettu. Jo viikko sitten tilannekuvaryhmä suositteli aikuisten merkittävän ja kohtalaisen riskin joukkueurheilun ja ryhmäharrastusten keskeytystä 23.1. asti.

─ Toivomme, että seurat ottaisivat tämän suosituksen vakavasti. Omikron leviää nyt helposti, vetoaa Kujala.

Kirjastojen ja museoiden toiminta jatkuu kuten tähän asti.

Sairastuneista ei enää tietoa kouluille

Tartunnanjäljitys on omikronin nopean leviämisen ja koronatapausten lisääntymisen vuoksi kuormittunut eikä kaikkia koronapositiivisia pystytä enää henkilökohtaisesti puhelimitse tavoittamaan.

 Positiivisen testituloksen saaneet saavat toimintaohjeen tekstiviestitse.

Koronaan sairastuneiden tulee jäädä karanteeniin kymmenen vuorokauden ajaksi ja ilmoittaa koronatartunnan riskistä kaikille tapaamilleen henkilöille.

Jäljityksen päättyminen merkitsee sitä, että esimerkiksi oppilaan tartunnasta ei enää tule Eksotelta tietoa kouluille.

Sunnuntaina taas rokotuspäivä

Eksote kannustaa rokotuksiin.

Esimerkiksi ensi sunnuntaina 16.1. kello 9–16 Imatran ToriGalleriassa voi hakea ensimmäisen, toisen ja kolmannen rokotuksen ilman ajanvarausta.

 

Lue maakunnallisen tilannekuvaryhmän tiedote.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujala@imatra.fi