Kuva
Koronarokotepiikki
Rokotukset ovat paras suoja epidemiassa.

Yleisötapahtumiin odotettavissa uusia kokoontumisrajoituksia

Tiedote
2.12.2021 20:41
Tilanne on heikentynyt entisestään jo tämän viikon aikana.

Epidemiatilanne on edelleen huolestuttava niin koko Etelä-Karjalassa kuin Imatralla. Tartuntamäärät jatkavat kasvuaan ja sairaalahoito on kuormittunut,

Sekä maakunnan että Imatran koronaryhmät kokoontuivat tänään miettimään keinoja tilanteen rauhoittamiseksi. Maakunnallinen ryhmä esitti aluehallintovirastolle tiukennuksia kokoontumisrajoituksiin. Edellisen kerran rajoituksia oli linjattu vasta viime tiistaina.

Tämä on välttämätöntä kontaktien vähentämiseksi, palvelujohtaja Arja Kujala toteaa.

Ensimmäisessä vaiheessa rajoitetaan sisätiloissa olevia yleisötapahtumia. Yli 50 henkilön yleisötilaisuuksien järjestäminen edellyttää jatkossa sisätiloissa koronapassin käyttöönottoa. AVIn päätöstä tästä odotellaan huomenna perjantaina. Mikäli päätös syntyy huomenna, rajoitukset tulevat voimaan aikaisintaan sunnuntaina 5.12.

Mahdollinen rajoitus ei tule estämään esimerkiksi teatteriesityksiä tai konsertteja, kunhan AVIn ja THL:n suositukset sekä päätökset otetaan huomioon, Kujala selventää.

Itsenäisyyspäivän juhlajärjestelyissä on jo etukäteen otettu huomioon epidemia-aika. Ulkojuhla voidaan toteuttaa suunnitellusti Veteraanipuistossa 6.12. klo 13. Myös itsenäisyyspäivän koskinäytös toteutuu klo 17.

Joulujuhlat ilman yleisöä

Joulujuhlat tullaan järjestämään Imatran varhaiskasvatuksessa ja kouluissa pienissä ryhmissä ilman vieraita.

Myöskään esimerkiksi julkisia Lucia-esityksiä ei tänä vuonna toteuteta, mutta kaupunki järjestää verkossa Lucia-ohjelmaa.

Kaupungin palvelut normaalisti

Imatran kaupunkikonsernin henkilöstöllä on laaja etätyösuositus 16.1.2022 asti niissä palveluissa missä se on mahdollista. Asiakaspalvelu ja muut kuntalaispalvelut toimivat normaalisti. Kaikissa julkisissa tiloissa on voimassa vahva maskisuositus.

Ensi tiistain valtuustokokoukseen ei kuitenkaan päästetä yleisöä paikalle. Kokousta voi seurata verkossa (imatra.fi) tai kaupungintalon Talvipuutarhasta näytön välityksellä.

Kaupunki tiedottaa lisää omiin palveluihinsa liittyvistä toimenpiteistä ensi tiistaina maakunnallisen tilannekuvaryhmän jälkeen.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)