Kuva
Kävelykatu Koskenparras Imatra-päivänä 2018
Imatra-päivää ei voitu järjestää koronan vuoksi viimekään vuonna.

Imatra-päivä ei toteudu suunnitellusti

12.8.2021 17:17
Karsittu juhlasuunnitelma julkistetaan ensi maanantaina.

Imatran kaupungin koronatiimi päätti torstaina, että Imatra-päivää ei voida epidemiatilanteen muutoksen ja uusien suositusten vuoksi järjestää normaalissa laajuudessaan.

─ Tämä on tosi harmittavaa, mutta isossa joukossa tartunnat ovat mahdollisia myös ulkotiloissa, apulaiskaupunginjohtaja Kaisa Heino toteaa.

Kokonaan Imatran omaa juhlapäivää ei ohiteta. Lähipäivinä mietitään, voidaanko jotain juhlan osa-alueita toteuttaa pienimuotoisemmin. Esimerkiksi mitalistin paljastaminen ja muut palkitsemiset tullaan toteuttamaan vähintään virtuaalisesti. Näistä suunnitelmista kerrotaan lisää maanantaina 16.8.

Kaupunki odottaa tarkempien Imatra-päivän suunnitelmien osalta AVIn virallista päätöstä kokoontumisrajoituksista. Jos päätös tulee huomenna perjantaina, viralliset rajoitukset astuvat voimaan perjantaina 20.8.

Teatteria myydään puolelle salille

Teatterin Imatran osalta lippumyyntiä jatketaan kuten tähänkin asti. Toisin sanottua näytöksiin myydään puolet paikoista.

Ensimmäinen syyskauden ensi-ilta on 11.9.

─ Odotamme sitä, onko teattereiden osalta tulossa lievennyksiä suosituksiin. Teemme tarkempia päätöksiä lähempänä ensi-iltaa, Heino toteaa.

Toimintaa jatketaan myös kirjastossa ja Kulttuuritalo Virrassa kuten tähänkin asti.

Koulut ja harrastukset jatkuvat

Koulujen ja harrastustilojen käyttöön ei Imatralla ole tulossa nyt muutoksia, sillä suositus lähikontaktien välttämisestä ei koske jatkuvaluonteista, normaalia toimintaa eikä työpaikkojen normaalia toimintaa.

Koronatiimi toivoo, että perheissä keskustellaan kokoontumisrajoituksista nuorten kanssa erityisesti nyt. Edessä on viikonloppu, jolloin nuorisolla on perinteisesti ollut tapana kokoontua juhlimaan.

Maanantain valtuustoon ei yleisöä paikalle

Viranomaisten kokoukset, kuten kaupunginvaltuuston, -hallituksen ja lautakuntien kokoukset voidaan järjestää läsnäolokokouksina. Näin ollen Imatran uusi valtuusto kokoontuu ensi maanantaina normaalisti. Valtuutetuilla on vahva maskisuositus.

Yleisö ei kuitenkaan pääse valtuustosaliin, mutta kokousta voi seurata kaupungin verkkosivujen ja some-kanavien kautta. Lisäksi yleisöllä on mahdollisuus seurata kokousta kaupungintalon aulasta näytön välityksellä.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi ()