Kuva
Lapsen rokottaminen käsivarteen.
Eksote toivoo, että mahdollisimman moni abiturientti kävisi ottamassa 2-rokotuksen hyvissä ajoin ennen kirjoituksia, jos 1-rokotuksesta on kulunut vähintään 8 viikkoa.

Eksote aloittaa viikolla 32 koronarokotukset 12–15 -vuotiaille

Tiedote
6.8.2021 19:03
Imatralla lasten rokotukset alkavat 12.8. Aika varattava puhelimitse.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) aloittaa 10. elokuuta rokottamaan 12–15 -vuotiaita koronarokotuspaikoilla vapaana olevien rokotusaikojen puitteissa.

Koronarokotukset käynnistyvät 12–15 -vuotiaille:

  • Lappeenrannan Iso-Kristiinassa: tiistaina 10.8.
  • Imatran ToriGalleriassa: torstaina 12.8.

Rokotusaika varataan puhelimitse 05 352 2355. Nuoren suostumus koronarokotukseen tulee ottaa mukaan rokotuspaikalle. Suostumuslomake löytyy Eksoten koronarokotussivuilta eksote.fi/koronarokotukset, josta sen voi tulostaa ja täyttää etukäteen.

Rokotuspisteen ruuhkautumisen estämiseksi nuoren mukaan voi tulla ainoastaan yksi vanhempi, jos nuori niin haluaa.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta

Covid-19 -rokotteita tarjotaan jatkossa kaikille 12–15 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Hallitus muutti torstaina 5.8. vapaaehtoisista covid-19 -rokotuksista annettua valtioneuvoston asetusta. 

Lapsille ja nuorille tarjotaan BioNTech-Pfizerin Comirnaty-rokotetta tai Modernan Spikevax-rokotetta. Ne ovat tällä hetkellä ainoat Suomessa käytössä olevat koronarokotteet, joilla on ehdollinen myyntilupa 12 ikävuodesta ylöspäin. Molemmat ovat mRNA-rokotteita.

Alaikäinen voi itse päättää rokottamisesta, jos rokotteen antava terveydenhuollon ammattilainen arvioi, että hän ikänsä ja kehitystasonsa perusteella kykenee päättämään itse rokotuksestaan. Jos nuori ei halua tai ei ole kykenevä itse päättämään rokotuksestaan, koronarokotteen antamiseen tarvitaan huoltajien suostumus. Rokotusten ottaminen on vapaaehtoista.

Eksote tiedottaa viikon 32 lopulla lisää 12–15 -vuotiaiden koronarokotustoiminnasta.

 

Lisätietoja:

Sari Kuitto, Eksoten rokotuksista vastaava hoitaja, p. 044 791 5854, sari.kuittoateksote.fi (sari[dot]kuitto[at]eksote[dot]fi)