Kuva
Maaseutu on mukana ilmastotalkoissa.

Hinkua Etelä-Karjalaan -hanke kartoittaa maaseudun asukkaiden ilmastotekoja kyselyllä

24.3.2021 14:42
Yritysten edustajille on tehty oma kysely. Vastanneiden kesken arvotaan hotellilahjakortti.

Hinkua Etelä-Karjalaan –hanke kartoittaa maakunnan asukkaiden ilmastoon liittyviä toimintatapoja ja valintoja kyselyllä.

–Haluamme selvittää, mitä tekoja asukkaat tekevät nyt ilmaston hyväksi. Erityisesti olemme kiinnostuneita jo käytössä olevista erilaisista hyvistä käytänteistä, joita voisi jakaa myös muille, hanketyöntekijä Marja Jääskeläinen kertoo.

Kysely on suunnattu ensisijaisesti Etelä-Karjalan maaseudulla asuville asukkaille, mutta siihen voivat vastata muutkin. Myös esimerkiksi kesäasukkaiden vastaukset ovat tervetulleita.

Kysely on tarkoitus uusia hankkeen loppuvaiheessa vuonna 2022.

–Näin näemme, millaista muutosta hankkeen aikana on tapahtunut ja onko asukkailla tapahtunut ilmastoheräämistä.

Yrityskyselyllä selvitetään yritysten toimintatapoja

Samaan aikaan asukaskyselyn kanssa toteutetaan myös kysely yrityksille. Yrityskyselyllä selvitetään, kuinka maakunnan yrityksen vähentävät hävikkiä ja muun muassa millaisia energiankulutukseen ja liikkumiseen liittyviä valintoja yritykset ovat tehneet.

–Samalla kartoitetaan sitä, mitä yritykset voisivat seuraavaksi tehdä ilmaston hyväksi ja mikä seuraava tavoite voisi olla, Jääskeläinen sanoo.

Vastanneiden kesken arvotaan hotellilahjakortti

Asukaskyselyyn pääset vastaamaan tästä linkistä, ja yrityskysely löytyy täältä. Linkit kyselyihin löytyvät myös muun muassa Imatran kaupungin verkkosivuilta.

Asukaskyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 150 euron arvoinen lahjakortti Scandic Imatran Valtionhotelliin. Yrityskyselyyn vastanneiden kesken arvotaan lahjakortti Imatran kylpylään.

Vastausaika päättyy 16.4.

Lisätietoja:

Hanketyöntekijä Marja Jääskeläinen, marja.jaaskelainenatimatra.fi, 020 617 4305 

Asukaskyselyyn

Yrityskyselyyn