Kuorma-auto ja hakekasa.
Kuvaaja 
Jonna Mielonen-Jumisko
Haketta Virasojan biolämpökeskuksessa.

Kaukolämpö on ympäristöystävällinen lämmitystapa

Kaukolämmön mahdollisuuksista ja lämmitysmuodon ympäristövaikutuksista keskustellaan kaikille avoimessa webinaarissa tiistaina 16.3.

Imatran Lämpö tuottaa energiaa noin puolelle imatralaisista. Yhtiön kaukolämpö on kokonaan hiilivapaata, sillä yhtiön tuottaman kaukolämmön ominaispäästöt olivat viime vuonna 0 g CO₂/kWh.

–Tämä on suuntaus myös monissa muissa kunnissa. Kaukolämpö tuotetaan yhä useammin kokonaan uusiutuvilla energialähteillä, hankevetäjä Anna-Maija Wikström Hinkua Etelä-Karjalaan! –hankkeesta kertoo.

Asiakkaille kaukolämpö on paitsi ympäristöystävällinen, myös helppo ja vaivaton lämmitysmuoto. Lisäksi hinta on hyvin kilpailukykyinen, muistuttaa Imatran Lämmön toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka.

–Asiakkaiden kannattaa huomioida sekin, että kaukolämpö on hyvin varma tapa lämmittää. Kaukolämmön tuotanto ja siirto on varmistettu myös sellaisissa tilanteissa, joissa sähköverkkoon kohdistuu jokin häiriötilanne. Kaukolämpöyhtiöt myös tuntevat asiakkaidensa laitteet ja pystyvät auttamaan ongelmatilanteissa.

Kaukolämmön mahdollisuuksista ja ympäristövaikutuksista keskustellaan kaikille avoimessa, maksuttomassa webinaarissa tiistaina 16.3. klo 16 alkaen. Tilaisuudessa kaukolämpöä esittelee Vesa-Pekka Vainikka. Lisäksi omista kokemuksistaan kaukolämmön asiakkaana kertoo Jari Pylkkönen.

Webinaarin järjestävät Hinkua Etelä-Karjalaan! ja Ilmastoviisaat -hankkeet. Tarkka ohjelma sekä linkki osallistumiseen löytyvät tästä linkistä.

 

Lisätietoja kaukolämmöstä:
Toimitusjohtaja Vesa-Pekka Vainikka, vesa-pekka.vainikka@imatra.fi, 020 617 4800

Lisätietoja Hinkua Etelä-Karjalaan! -hankkeesta:
Hankevetäjä Anna-Maija Wikström, anna-maija.wikstrom@imatra.fi, 020 617 4320