Kuva
Lapsi keinussa.
Lappeenrannassa lasten liikuntamaassa sekä Fitness24Seven-salilla on ollut koronavirusta kantava henkilö.

Eksote tiedottaa: Koronavirusta kantava henkilö on ollut Lappeenrannassa Lasten liikuntamaassa 18.10. ja Fitness24Seven-salilla 19.10.

Tiedote
22.10.2020 17:34
​​​​​​​Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) alueella Lappeenrannassa on ollut koronavirusta kantava henkilö Kourulan palloiluhallin Lasten liikuntamaassa sunnuntaina 18. lokakuuta klo 10–13 sekä Fitness24Seven-salilla maanantaina 19. lokakuuta klo 19–20.
Sekä Kourulan palloiluhallin Lasten liikuntamaassa että Fitness24Seven-salilla olleiden tulee seurata tavallistakin tarkemmin mahdollisia infektio-oireita ja niiden ilmaantuessa mennä koronatestiin. Koronavirustesti pyritään ottamaan nopeasti, 1–2 vuorokauden sisällä oireiden alkamisesta.

Etelä-Karjalassa testiin ja hoitoon hakeudutaan Omaolo.fi-palvelun kautta tai ottamalla yhteyttä omalle hyvinvointi- tai terveysasemalle tai päivystysapuun p. 116 117.

Eksote testaa kaikki koronavirukselle tyypillisiä oireita sairastavat, myös lieväoireiset. Päänsärky, nuha, yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, maku/hajuaistin menetys, vatsaoireet ovat yksittäisinäkin oireina esiintyessään syy hakeutua koronavirustestiin. Infektio-oireisena ei saa osallistua varhaiskasvatukseen, mennä kouluun tai työpaikalle eikä liikkua julkisissa paikoissa. Tapahtumiin osallistuminen sairaana tai edes lieväoireisena on ehdottomasti kielletty.

Kasvomaskeja suositellaan käytettäväksi julkisessa liikenteessä ja julkisissa tiloissa, mikäli 1,5 metrin turvaväliä ei voi noudattaa. Maskien käyttöön tulee kiinnittää huomiota etenkin kaupoissa ja kauppakeskuksissa liikkuessaan, sisätiloissa tapahtuvissa harrastuksissa sekä muussa vapaa-ajanvietossa, joukkoliikenteessä sekä yksityisjuhlissa.


Lisätietoja medialle:

Sami Raasakka, ylilääkäri, p. 040 651 1594, sami.raasakkaateksote.fi (sami[dot]raasakka[at]eksote[dot]fi)