Kuva
Время добровольного карантина может быть сокращено, если результаты двух тестов на коронавирус окажутся негативными.

Imatran kaupunki varautuu koronan kiihtyvään vaiheeseen

Tiedote
2.10.2020 15:51
”Olemme edelleen maakunnassa epidemian osalta perustasolla.”

Etelä-Karjalassa koronatilanne on vielä hyvin vakaa, mutta tartuntojen lisääntyminen valtakunnallisesti ja myös maakunnallisesti ennakoi sitä, että kiihtyvä epidemiavaihe on edessä jossain vaiheessa.

Tämän vuoksi Imatran kaupungin koronatiimi on käynnistänyt varautumisen epidemian seuraavaan vaiheeseen.

─ Olemme edelleen epidemian osalta perustasolla eikä ylireagointiin ole tarvetta. Tilanne voi muuttua nopeasti ja kaikilla meillä on vastuu epidemian torjunnasta, hyvinvointipalvelujen päällikkö Arja Kujala sanoo.

Kaupungin omaa maskikäytäntöä tarkennettiin

Suositus kasvomaskin käytöstä on voimassa Etelä-Karjalan alueella.

Viime viikolla Imatran kaupungintalolla päädyttiin maskisuosituksiin asiakaspalvelutilanteessa missä ei ole pleksiä välissä tai kahden metrin turvaväliä ei voida taata. Nyt tämä linjaus yhtenäistettiin koskemaan vastaavia asiakaspalvelutilanteita kaupungilla.

Jos esimerkiksi asiakaskontakti kestää 15 minuuttia eikä turvaväli ole mahdollinen, tulisi maskia käyttää niin asiakkaan kuin virkailijan.

Esimerkiksi kirjastossa normaalivierailulla ei maskia tarvitse käyttää, sillä tuolloin turvavälit toteutuvat yleensä luontevasti. Myöskään uimahallissa tai muissa liikuntapaikoissa ei tässä vaiheessa ole tarvetta maskien käytölle. Toki sitä saa käyttää.

Sisäliikuntatilojen tapahtumissa, otteluissa tai vastaavissa suositellaan valtakunnan urheiluliittojen ohjeiden mukaisesti maskin käyttöä katsojille.  Maskien suosituksen ohjeistamisesta vastaa tapahtuman järjestäjä.

Lukiossa varautumista etäopetukseen

Maskisuositus ei koske opiskelijoita, koululaisia eikä koulujen henkilökuntaa koulun normaalissa arjessa.

Kouluissa ja päiväkodeissa huoltajien sekä koulun ja päiväkotien ulkopuolisten henkilöiden tapaamiset (yli 15 minuuttia ja turvavälejä ei voida toteuttaa) pyritään toteuttamaan etäyhteyksillä. Mikäli on tarve lähitapaamiseen, suosittelemme maskin käyttöä tai tapaamisen järjestämistä tilassa, jossa turvavälit pystytään pitämään vähintään kahdessa metrissä.

Vanhempainillat tulee pitää etänä.

Lukiossa varaudutaan siihen, että toiselle asteelle tulee jossain vaiheessa maskisuositus sairaanhoitopiirin taholta. Tuolloin harkittavaksi tulee se, että osa opiskelijoista siirtyy etäopetukseen.

Lukion opiskelijat saavat lähiaikoina vastattavakseen kyselyn, ovatko he kiinnostuneita ruokajakelusta, mikäli etäopetukseen joudutaan siirtymään.

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi).