Peruskouluun palataan 14.5.
Peruskouluun palataan 14.5.

Imatra valmistelee lähiopetukseen palaamista

Maan hallituksen linjauksen mukaisesti peruskoulu palaa lähiopetukseen 14.5.

Suomen hallitus on päättänyt keskiviikkona 29.4. purkaa perusopetuksen rajoitteet terveysviranomaisten tekemiin arvioihin perustuen. Suomessa siirrytään takaisin lähiopetukseen 14.5. alkaen. Lisäksi peruutettiin suositukset koskien varhaiskasvatusta.

Linjaus ei koske toista astetta eli Imatralla lukiota ja ammattikoulua. Näiden osalta odotetaan hallituksen ohjeistusta.

Hallituksen linjauksen mukaisesti lähiopetuksen käynnistyminen merkitsee etäopetuksen päättymistä. Hallitus on linjannut, että hoitava lääkäri arvioi voiko lapsi, jolla tai jonka perheenjäsenellä on vaikea perussairaus tai joka tarvitsee säännöllistä puolustuskykyä lamaavaa lääkitystä,  palata kouluun tai esiopetukseen.

Mikäli huoltaja ei laita lastaan kouluun eikä lapsella ole terveydenhuollon lausuntoa,huoltajan on anottava poissaololle normikäytännön mukaisesti lupa Wilman kautta rehtorilta ja huolehdittava ettei lapsi jää koulutyössä muista jälkeen.

Kouluruokailu- ja kuljetukset pohdittavana

Hallitus linjasi, että lähiopetus on järjestettävä turvallisuudesta huolehtien. Varhaiskasvatuksessa ja perusopetuksessa tulee välttää tarpeettomia fyysisiä kontakteja ja opetustilat on järjestettävä niin, että niissä on normaalia enemmän väljyyttä.

Myös välitunnit ja kouluruokailu toteutettava oman luokan tai ryhmän kanssa. Imatra odottaa vielä tarkentuvia ohjeistuksia ja hallituksen linjauksia viikonlopun yli.

Isoja kokoontumisia, kuten kevätjuhlia, ei järjestetä.

Ensimmäiseksi selvitetään Imatralla sitä, miten taataan opetuksen järjestäminen väljästi.

─ Kartoitamme nyt miten tilakysymys toteutuisi koulujen nykyisissä tiloissa. Toisena vaihtoehtona selvitämme missä määrin meidän on järjestettävä lisätiloja, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino kertoo.

Vastaavia järjestelyjä mietitään myös kouluruokailun osalta. Lähiopetukseen palaaminen merkitsee sitä, että kouluruokailussa palataan 14.5. normaalikäytäntöihin. Toisin sanoen kouluruokaa tarjotaan lapsille kouluilla, annosjakelu päättyy lähiopetuksen käynnistyessä.

Pohdittavaksi tulee myös koulukuljetukset ja julkisen liikenteen palauttaminen normaalikäytäntöihin (linja 4).

Varhaiskasvatuksessa valmistaudutaan

Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen osalta huoltajien on ilmoitettava hoitoajat viikolle 20 mahdollisimman nopeasti Tietoedu-järjestelmän kautta. Ilmoittautumisia toivotaan sunnuntai-iltaan 3.5. mennessä. Mikäli lapsi palaa varhaiskasvatukseen jo ensi viikolla, tulee olla yhteydessä suoraan lapsen ryhmään tai päiväkodin johtajaan.

Jos perhe hoitaa lapsen kotona toukokuussa, tilapäiset maksuhyvitykset ovat voimassa 31.5. asti.

Kaupungin antamien lomautusilmoitusten mukaisesti joillakin, esimerkiksi koulunkäynninohjaajilla, lomautus olisi alkanut 8.5. Ainakin koulujen osalta lomautukset tullaan perumaan. Muiden osalta asiaa linjataan ensi viikolla, kun tarkentuneet rajoituslinjaukset ovat selvillä.

Kaupunki tiedottaa huoltajia viimeistään keskiviikkona 6.5. lähiopetukseen palaamisesta ja varhaiskasvatuksen järjestelyistä. Tämä tiedote on huoltajien luettavissa myös Wilman kautta.

 

Hallituksen antamaan ohjeisiin voi tutustua tarkemmin täältä.

 

Lisätietoja:

vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heino@imatra.fi

 

Kaupunki muistuttaa, että eilen annettu linjaus kouluista ei merkitse muista koronarajoitteista luopumista. Esimerkiksi vapunvietossa tulee epidemiavaaran vuoksi välttää sosiaalisia kontakteja.