Kuva
Linja 3 jatkaa entiseen malliin, vaikka matkustajia on vähemmän.
Linja 3 jatkaa entiseen malliin, vaikka matkustajia on vähemmän.

Joukkoliikenteeseen muutoksia koronatilanteen vuoksi

Tiedote
16.4.2020 22:29
Linja 4 lakkautetaan väliaikaisesti maanantaista alkaen, asiointiliikenne turvataan kutsuliikenteellä.

Koronatilanne on vähentänyt paikallisliikenteen käyttöä merkittävästi ja koululaisten kulkeminen linja-autolla on lähestulkoon loppunut koulujen siirryttyä etätyöhön.  Talviajan liikenteessä koululaiset ovat muodostaneet suurimman käyttäjäryhmän.

Linjalla 4 lähes kaikki matkustajat ovat olleet koululaisia, muita asiakkaita on ollut vain muutamia, joten linja lakkautetaan maanantaista 20.4. alkaen. Linja 4 on palvelut Meltolan ja Salo-Issakan alueella asuvia. Alueen asiointiliikenne turvataan kutsuliikenteellä kesäaikataulun mukaisesti.

- Linjan 4 matkustajat ovat kadonneet lähes kokonaan oppilaiden siirryttyä etäopetukseen. Muutamat bussissa vielä matkustavat henkilöt pystytään palvelemaan kutsutaksilla, joka otetaan nyt kesäaikataulun mukaisesti käyttöön jo nyt, kertoo kaupungininsinööri Päivi Pekkanen

Muilla linjoilla matkustajamäärät ovat myös laskeneet, mutta ne palvelevat työmatkaliikennettä, joten niitä ei olla lakkauttamassa.

Kesäaikataulut tulevat voimaan 1.6. ja ne jaetaan koteihin 28.5. Aikatauluihin pääsee tutustumaan kaupungin kotisivuilla jo vapun tienoilla.

Linja 4:n lakkautus on esillä tänään kaupunkikehityslautakunnassa.

Paikallisliikenteen aikataulu 20.4. - 31.5.2020

 

Lisätietoja: kaupungininsinööri Päivi Pekkanen, p. 020 617 4418, paivi.pekkanenatimatra.fi (paivi[dot]pekkanen[at]imatra[dot]fi).

Lisätty 17.4. paikallisliikenteen uusittu aikataulu.