Kuva
Koronavirus
Uusia koulualtistumisia Imatralla.

Imatran kaupunki päivitti linjauksiaan koronaan liittyen

Tiedote
12.3.2020 18:19
Matkarajoitteita, muutamia tapahtumia peruttu, arjen palvelut toimivat normaalisti.

Suomen hallituksen iltapäivällä antamien linjausten mukaisesti Imatran kaupunki päivittää ohjeitaan koronaepidemiaan liittyen.

Kaupunki peruu kaikki henkilöstönsä ja koululaistensa ulkomaanmatkat sekä kotimaahan suuntautuvat retket ja tapahtumamatkat 31.5.2020 asti.

Tämä koskee myös työmatkoja, vain ehdottoman välttämättömät saa tehdä.

─ Suositaan etäkokouksia matkustelun sijaan. Oma toiminta eli esimerkiksi koulut, päiväkodit ja toimielinten kokoukset pyörivät toistaiseksi normaalisti, vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino sanoo.

Ulkomailta palaavia työntekijöitä suositellaan ottamaan yhteyttä esimieheensä ennen kuin saapuu työpaikalle.

Muutama tapahtuma peruttu, linjauksia lisää myöhemmin

Teatteri, uimahalli, urheilutalo, kirjastot ja muut julkiset palvelut toimivat normaalisti, mutta riskiryhmiä kehotetaan itse harkitsemaan osallistumistaan esimerkiksi ryhmätapahtumiin. Riskiryhmiä ovat muun muassa iäkkäät ja pitkäaikaissairauksista kärsivät.

Seuraamme lähivuorokausien aikana aluehallintovirasto AVIn ohjeita ja linjaamme tarkemmin koronan vaikutusta kaupungin palveluihin. Esimerkiksi Virta-talon konsertteja linjataan näillä näkymin perjantaina, kun AVIn ohjeistus on julkaistu, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala kertoo.

Kaupunki peruu nyt jo seuraavat tapahtumat: nuorisopalveluiden matka Tahkolle 14.3., lasten vesiliikuntamaa 15.3. ja veteraanipäivä 27.4. Muiden tapahtumien osalta kannattaa seurata kaupungin viestintää esimerkiksi imatra.fi-verkkosivuilla.

Lisäksi julkisten tilojen siivousta tullaan tehostamaan.

Vältä kättelemistä

Imatran kaupunki suosittaa henkilökunnalleen ja koululaisille monien muiden yritysten ja organisaatioiden tavoin, että kohtaamisissa vältetään kättelemistä.

Myös käsi- ja yskimishygieniasta tulisi huolehtia THL:n ohjeen mukaisesti. Yleisestä tilojen hygieniasta on syytä pitää huolta.

Nyt jokaisen on muistettava, että sairaana ei tulla töihin tai kouluun, Kujala ohjeistaa.

Kaupungilla on varautumissuunnitelmat erilaisia poikkeavia tilanteita varten. Näissä suunnitelmissa on otettu huomioon myös epidemiat. Esimerkiksi valmius etäopetukseen on olemassa, jos siihen tulisi tarvetta.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) vastaa terveydenhuollon näkökulmasta koronatiedottamisesta. Voit seurata tiedotusta: http://www.eksote.fi/eksote/ajankohtaista/2020/Sivut/Ohjeitaeksotenalueenasukkaillecovid19.aspx

Jos epäilet sairastuneesi koronaan, soita p. 116117.

Valtakunnallisesti koronaneuvontaa on saatavilla palvelupuhelimesta: p. 0295 535535.

Kaupunki avaa torstai-illan aikana omat ohjesivunsa imatra.fi-sivustolle. Niitä päivitetään tarpeen tullen myös viikonloppuna. Sivut löytyvät osoitteesta: imatra.fi/korona

 

Lisätietoja:

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)

Vs. kaupunginjohtaja Kaisa Heino, p. 020 617 2206, kaisa.heinoatimatra.fi (kaisa[dot]heino[at]imatra[dot]fi)

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunenatimatra.fi (sami[dot]turunen[at]imatra[dot]fi)

Viestintäjohtaja Liisa Hupli-Oinonen, p. 020 6172400, liisa.hupli-oinonenatimatra.fi (liisa[dot]hupli-oinonen[at]imatra[dot]fi)