Kuva

Hanke ei ole aina tylsä

Tiedote
14.11.2017 20:47
Lauri Miikkulainen sai idean ammattiin Katke-hankkeen kautta.

 

Joskus suunta voi löytyä sattumalta. Yksi esimerkki tästä on imatralainen Lauri Miikkulainen, joka keksi leikkipuistoja huoltaessaan, että oikeastaan lasten ja nuorten kanssa voisi olla mielekästä tehdä työtä. Nyt 25-vuotias Miikkulainen on päättänyt tavoitella opiskelupaikkaa lähihoitajakoulutuksesta.

Hän on juuri lopettanut puolen vuoden pestin Katke-hankkeessa, joka auttaa työelämän ulkopuolella olevia henkilöitä takaisin työelämään tai opintojen pariin.

Miikkulainen valmistui aikanaan autoasentajaksi. Sen jälkeen ei työpaikkaa ole löytynyt.

- Tämä työllistämishanke oli hyvä. Oli hienoa, kun sai tehdä oikeita töitä ja siitä maksettiin palkkaakin.

Katkeen yksi ajatus on, että samalla, kun töitä tehdään, vahvistetaan osaamista koulutuksella.

-  Suoritin puolen vuoden aikana tulityö-, työturvallisuus- ja Tieturva 1 -kortit, Miikkulainen kertoo tyytyväisenä.

Tiistaina hän osallistui vielä muiden kurssilaisten kanssa työhakukurssille kaupungintalolla. Myös muut kurssilaiset kehuivat Katke-hanketta juuri siksi, että työllistämistyöt ovat olleet oikeita töitä, eivätkä tukitoimen tuntuisia.

Katke on Imatran kaupungin hanke, jolla pyritään tukemaan työelämän ulkopuolelle joutuneiden työnsaantimahdollisuuksia.

Sen tavoite on kahden vuoden aikana työllistää 75 henkilöä puolen vuoden ajaksi. Hanke alkoi keväällä 2016. Osallistuneista suurin osa on ollut yli 30-vuotiaita miehiä.

Katke ei ole perinteinen työllistämisprojekti. Työllistämistehtävät ovat sellaisia, joille on akuutti tarve, mutta niiden hoitaminen työllistämishankkeena ei kuitenkaan syö kenenkään yrittäjän leipää.

- Esimeriksi asuntoalueiden siistimistä pusikoista ei aina ehditä tekemään, vaikka kaupunkilaiset toivoisivat sitä. Nyt meillä on tähän työvoimaa. Jos jollain alueella on tällaisia tekemättömiä, kaupunkikuvaa kohentavia töitä, kannatta olla yhteydessä, työnjohtaja Olli Seppänen Imatran kaupunki-infrayksiköstä kertoo.

Katke-hankeen väki on hoitanut tienvarsien raivauksen ohella kaupungin ylläpitämien laavujen jätehuoltoa ja polttopuiden tekoa, luonto- ja kuntopolkujen kunnostusta, liikennemerkkien oikomista ja puhdistusta, bussipysäkkien talvihuoltoa, aurauskeppien tekemistä, kaupungin alueella olevien laittomien kaatopaikkojen siivousta sekä maanrakennustöiden avustavia tehtäviä.

Katke-hankkeen kahden vuoden kustannukset ovat 266 666 euroa. Hanketta rahoittaa Euroopan unionin sosiaalirahasto (ESR) Hämeen Elinkeino- liikenne ja aluehallintokeskuksen kautta yhteensä 200 000 eurolla. Loppusumman maksaa Imatran kaupunki.

 

Lisätietoja:

Työnjohtaja Olli Seppänen, p 020 617 4476, olli.seppanenatimatra.fi (olli[dot]seppanen[at]imatra[dot]fi)

Hankekoordinaattori Tarja Hynninen, 020 6172340, tarja.hynninenatimatra.fi (tarja[dot]hynninen[at]imatra[dot]fi)