ruoka-annoksia
Abiturienteilla on mahdollisuus ilmoittautua annosjakeluun tänään ja huomenna.

Imatran yhteislukion abiturientit siirtyvät etäopetukseen huomenna

Järjestelyllä yritetään turvata syksyn ylioppilaskirjoitukset.

Imatran kaupungin koronaryhmä päätti torstaisessa kokouksessaan, että Imatran yhteislukion abiturientit siirretään etäopetukseen 3.9.–24.9. väliseksi ajaksi.

Perusteluna on mahdollisten joukkoaltistumisten ja niiden aiheuttamien karanteenien välttäminen. Näin turvataan kaikille paremmat mahdollisuudet päästä osallistumaan 13.9. alkaviin  syksyn ylioppilaskirjoituksiin.

─ Kyse on myös tasavertaisen opetuksen saamisesta niin lähiopetukseen pääsevien kuin karanteenissa olevien opiskelijoiden osalta. Tietenkin paras vaihtoehto olisi pysyä lähiopetuksessa, mutta riski laajalle joukkoaltistumiselle oppitunneilla on suuri, kommentoi rehtori Mika Strömberg.

Tällä hetkellä lukion opiskelijoista noin 80 on määrätty altistumisen vuoksi karanteeniin ja lähes kaikki heistä ovat abiturientteja.

Noin 10-14 päivää omassa kuplassa

Ylioppilastutkintolautakunta ja Eksote suosittelevat kirjoituksiin osallistuvia välttämään kontakteja 10-14 vuorokauden ajan ennen kokeita. Näin riski altistua koronavirukselle on mahdollisimman pieni. 

Imatran kaupunki pyrkii yhdessä Eksoten kanssa järjestämään koemahdollisuuden karanteenissa oleville ylioppilaskokelaille, mutta paikkoja on rajoitetusti ja isossa altistumisessa se ei kaikille onnistu.

─ Lisäksi toivomme, että abiturientit rajoittavat myös vapaa-ajallaan perheen ulkopuolisia kontakteja, hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala toteaa.

Etäopiskelijoille ruokajakelu

Imatran kaupunki ja Saimaan tukipalvelut järjestävät etäopiskelijoille annosjakelun. Siihen on ilmoittauduttava oheisen linkin välityksellä perjantaihin 3.9. klo 14 mennessä.

Ilmoittaudu ruokajakeluun tästä.

Ruokajakelu toteutetaan kahdesti viikossa maanantaisin (2 päivän annokset) ja keskiviikkoisin (3 päivän annokset) klo 13-15 välisenä aikana. Ensimmäinen jakelupäivä on ensi keskiviikkona 8.9.

Ruoka-annosten jakelu tapahtuu Mansikkalan koulukeskuksen lastauslaiturilla Karjaportinkadun puolelta.

Jos olet ilmoittautunut annosjakeluun, mutta haluat perua osallistumisen etäopetusaikana, tee se tätä kautta.

Viimeinen annosjakelupäivä on 22.9.

 

Lisätietoja:

Imatran yhteislukion rehtori Mika Strömberg, p. 020 6175709, mika.stromberg@imatra.fi 

Hyvinvointipalveluiden päällikkö Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja kujala@imatra.fi

Tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen, p. 020 617 4450, sami.turunen@imatra.fi (annosjakelua koskevat kysymykset)