Ylioppilaslakkia kohti vaikka poikkeuksellisissa oloissa.

Ylioppilaskokelaille suositellaan omaehtoista karanteenia ennen kirjoituksia

​​​​​​​Tarkemmat päätökset poikkeavista koejärjestelyistä tehdään Imatralla viikolla 10. 

Ylioppilastutkintoon osallistuvien tulisi välttää sosiaalisia kontakteja eli asettua omaehtoiseen karanteeniin 14 vuorokauden ajaksi ennen kirjoitusten alkua. Näin riski altistua koronavirukselle on mahdollisimman pieni. 

THL ja Ylioppilastutkintolautakunta ovat laatineet ohjeet kuinka tulee toimia etteivät kirjoitukset vaarannu koronan takia.  Ohjeistuksissa annetaan myös toimintaohjeita mikäli kokelas on määrätty karanteeniin.

─ Toivomme hartaasti, että ylioppilaskokelaat ottavat nyt ohjeet tosissaan ja rajoittavat sosiaalisia kontakteja. Selvitämme mitä mahdollisuuksia on järjestää kirjoitusmahdollisuus myös viralliseen karanteeniin määrätyille altistuneille, mutta järjestelyt ovat ensi tiedon pohjalta varsin haastavat, Imatran opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio sanoo.

Ylioppilastutkintolautakunta on ohjeistanut karanteenissa olevaa kokelasta lähtökohtaisesti hakemaan ilmoittautumisen mitätöintiä ja osallistumaan kokeisiin seuraavalla tutkintokerralla eli ensi syksynä. Jos lukio kuitenkin päättää selvittää, voisiko karanteenissa oleva kokelas osallistua kokeeseen erityisjärjestelyin, lukio tekee yhteistyötä sairaanhoitopiirin tartuntataudeista vastaavan kanssa.

Imatran yhteislukion osalta päätökset poikkeavista koejärjestelyistä tehdään viikolla 10.

Koetilaisuudessa suositellaan kaikille kasvomaskin käyttämistä. Jos terveyteen liittyvät syyt estävät maskin käytön, suositellaan kasvot peittävän visiirin käyttöä. Imatralla koejärjestelyissä tullaan ottamaan huomioon vaadittavat turvavälit.

 

Lisätietoja:

Opetuspalveluiden päällikkö Minna Rovio 020617 3404, minna.rovio@imatra.fi