Jarkko Liutu: Horisontti

Kuvanveistäjä Jarkko Liutun Horisontti Vuoksenniskan koulukeskukseen

Lopullisen valinnan kolmesta teoksesta tekivät taidetyöryhmä ja oppilaskunta.

Vuoksenniskan uuden koulukeskuksen pihalle sijoittuva taideteos on valittu. Se on kuvanveistäjä Jarkko Liutun Horisontti-teos. Jo aiemmin valittu taiteilija teki viime syksynä kolme vaihtoehtoista työtä, josta oman suosikkinsa valitsivat niin koulun oppilaskunnan edustajat kuin kolmihenkinen taidetyöryhmä. Molempien valinta oli sama, joten soraääniltä vältyttiin

- Vuoksenniskan koulun ympäristö on kiehtova. Saman vahvan luontokontaktin pyrin saamaan myös tähän teokseen, kuvailee Liutu.

Työn tekeminen on ollut erityinen prosessi Liutulle, sillä hän on samaisen koulun entinen oppilas.

Teoksen kolme osaa muodostavat tilallisen kokonaisuuden.

- Pihakumpareelle tulevan kolmemetrisen ”kelon” oksalla istuva lapsi ikään kuin katsoo tulevaisuuteen, horisonttiin, jossa näkee lintujen vapaata lentoa liikuntarakennuksen seinällä. Uuden rakennuksen räystäällä istuu luonnonkokoinen varis, viisas ja oppivainen lintu. Symboliikka liittää teoskokonaisuuden hienosti koulumaailmaan, taidetyöryhmän vetäjä Reetta Ahonen kuvailee valittua työtä.

- Tarinallisuus antaa mielestäni hyvät eväät sille, että ihminen löytää itsensä teoksesta. Näin kokijan ja teoksen välille voi syntyä vahva side, jatkaa Liutu.

Teosten materiaalina ovat alumiini ja pronssi.

Teoskokonaisuus on valmiina ja julkistetaan koulukeskuksen valmistuttua 2019. Liutun työ on niin kutsuttua prosenttitaidetta, mikä tarkoittaa sitä, että uuden Vuoksenniskan koulun kustannuksista käytetään osa taiteeseen.

 

Lisätietoja:

Kuvataiteilija Jarkko Liutu p. 050 326 5659, jarkko.liutu(at)gmail.com

Taidehankkeen koordinaattori Reetta Ahonen  p. 050 3645543, reetta.ahonen(at)pp.inet.fi