Kuva
Liikuntapaikkahoitaja Timo Menna yleisurheilukentällä.
Ukonniemen urheilukenttä on Timo Mennalle tuttu paikka.

Töissä KIPAlla: liikuntapaikkahoitaja Timo Mennan askelmittariin voi kertyä päivän aikana 15 000 ulkoilmassa otettua askelta

Tiedote
8.9.2022 18:11
Menna ja muut liikuntapaikkahoitajat varmistavat, että kaupungin ulkoliikuntapaikat ovat turvallisia, siistejä ja valmiita kuntalaisten käytettäväksi.

Kello lyö seitsemän.

Liikuntapaikkahoitaja Timo Menna aloittaa kierroksensa: urheilukentät, ulkoliikuntapuistot, frisbeegolfradat, tenniskentät, padelkentät.

Kesäkuukausina listaan lisätään uimarannat, ja rantalentopallokentät, talvikuukausina kierrokseen kuuluvat luistelukentät ja hiihtoladut.

—Aamun aikana kierrämme kaikki liikuntapaikat, avaamme lukitut ovet, tarkastamme, että mitään ei ole rikottu tai sotkettu, Menna kertoo.

Tekonurmikentät harjataan, jalkapallokentältä leikataan nurmikko, frisbeegolfratoja niitetään ja siivotaan.

Talvella iso osa ajasta menee latujen huoltoon. Hiihtokaudella työpäivä alkaa usein jo kello viisi.

—Haluamme tarjota aamuvirkuillekin hyvän ja turvallisen ladun. Aina siellä joku reipas käy ennen työpäiväänsä lenkin heittämässä.

Luonto, liikunta, työkaverit ja kannustava esimies

Imatran kaupungin liikuntapaikoista huolehtii seitsemän kokoaikaista Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu KIPAn liikuntapaikkahoitajaa. Lisäksi tiimiin kuuluu kausityöntekijöitä.

Heidän työtehtävänsä vaihtelevat vuodenaikojen mukaan. Mutta oli kesä tai talvi, työpäivä kuluu suurelta osin ulkona liikkuen.

—Esimerkiksi maanantaina kiersin Mikonpuiston ja Ukonniemen frisbeegolfradat. Tarkastin, että kaikki on kunnossa ja keräsin roskat. Askeleita kertyi mittarin mukaan 15 000.

Ja sehän Mennalle sopii: luonto, liikunta ja vaihtuva työympäristö ovat työn suola.

—On jäänyt mieleen, kun ensimmäisenä työtalvenani lähdin ajamaan hiihtolatua Niskalta golfkentän suuntaan ja aurinko nousi Immolan takaa. Kyllä siinä piti ihan pysähtyä – että miten hieno se hetki oli, ja että tämmöistä saa työkseen tehdä.

Oman mausteensa työhön tuo työtiimi: pienen tiimin henki on hyvä ja huumori kukkii.

—Erityisesti esihenkilön kannustus ja rehellinen palaute piristää ja auttaa puskemaan eteenpäin, Menna virnistää.

Tavoitteena siistit ja turvalliset liikuntapaikat

Liikuntapaikkahoitajien työt eivät tekemällä lopu.

Arkeen kuuluu paljon ylläpitoa ja huoltoa, mutta lisäksi liikuntapaikkahoitajat joutuvat tasaisin väliajoin siivoamaan lasinsirpaleita urheilukentiltä ja keräämään juomatölkkejä ja patonkipaketteja pois frisbeegolfradoilta.

—Se vähän harmittaa, sillä aikaa on meilläkin rajallisesti. Ylimääräinen siivoaminen ja korjaaminen on aina pois jostain muusta työstä.

Pääosin Menna antaa kuitenkin kaupunkilaisille kiitosta. Kaikkien yhteisistä liikuntapaikoista pidetään hyvää huolta, siihen myös Menna ja kumppanit tähtäävät – siisteihin, toimiviin ja ennen kaikkea turvallisiin liikuntapaikkoihin.

—Aina silloin tällöin esimerkiksi joku hiihtäjä siirtyy ladun reunaan ja näyttää peukkua, kun huristelen ohi. Ja siihen me pyritään: että olosuhteet on toimivat ja kaikilla on kivaa liikkua.

Lue lisää KIPAsta

Haluatko antaa palautetta?