Kuva
Kaksi henkilöä seisovat vierekkäin ja pitävät käsillä toistensa selistä kiinni. Henkilöt hymyilevät. Aurinko paistaa. Takana on pensasaita.
Viheralueiden hoitajat: Jääskeläinen ja Hynninen

Töissä KIPAlla: Kirsi Jääskeläinen ja Seppo Hynninen

Tiedote
22.6.2022 13:50
Töissä KIPAlla on juttusarja, jossa esitellään Kipan työntekijöitä. Ensimmäisenä vuorossa ovat viheralueiden hoitajat Jääskeläinen ja Hynninen.

Viheralueiden työntekijät Jääskeläinen ja Hynninen kertoivat aurinkoisena tiistaina työtehtävistään.

— Tänään koko päivä menee nurmikon istutuksessa. Eilen kitkettiin rikkaruohoja ja viime viikolla oli viimeisten kesäkukkien istutukset, Jääskeläinen kuvailee viimeisimpiä työtehtäviään.

Jääskeläisen työtehtäviin kuuluu lisäksi viheralueiden puhtaanapitoa, roskien keräämistä ja erilaisten ulkoaltaiden puhdistamista.

Jääskeläinen pitää ulkotöistä ja nauttii etenkin aurinkoisista työpäivistä. Sadekaan ei häntä haittaa, kunhan ei sada montaa viikkoa peräkkäin.

Hynnisen työpäivät menevät kesäisin nurmikkoa leikatessa. Syksyisin työhön kuuluu puista tippuneiden lehtien keräämistä. Talvella Hynnisen sekä Jääskeläisen työtehtäviin kuuluu kiinteistöjen lumitöiden teko alueilta, jonne ei koneella pääse.

Tällä hetkellä töissä on kova työntouhu lähestyvien Imatranajojen takia. Hyvässä työtiimissä asiat hoituvat mielekkäästi.

— Meillä on kivat työkaverit ja hyvä tiimi, jonka kanssa saamme tehdä töitä, Hynninen kertoo.

Hynninen ja Jääskeläinen ovat osa reilun 10 henkilön työtiimiä, jossa on kesäisin 5-6 kausityöntekijää. Viheralueiden hoitajien tehtäviä ovat puistojen hoitotyöt, liikenteen viheralueiden hoito, leikkipaikkojen kunnossapito, viheralueiden puhtaanapito, pihojen hoito, viherrakennustyöt, kaupungin kesäkukkien istutus ja hoitaminen sekä kasvinsuojelutyöt.