Kuva
ohjaamo läppäri

Nuorille kohtaamispaikkoja verkossa

Tiedote
17.3.2020 15:29
Imatran kaupungin nuorisopalveluiden henkilökunta tekee tällä hetkellä etätöitä. Nuorisotilojen ja ohjaamopäivystysten sulkeminen ei kuitenkaan tarkoita kaikkien palveluiden keskeyttämistä, vaan nuorisotyöntekijöillä on tarjota runsaasti kohtaamispaikkoja nuorille verkossa.

Kohtaamisia verkossa 

Imatran kaupungin nuorisotilat Hengaamo ja Kertsi ovat suljettuina toistaiseksi. Ryhmätoiminnat ja tapahtumat ovat peruttu. Myös moniammatillinen palvelupiste Ohjaamo on suljettuna tällä hetkellä ja myös kesätyöseteleiden jakelu on tauolla. Henkilökunta on kuitenkin tavoitettavissa sähköpostilla, puhelimitse ja sosiaalisessa mediassa. Ohjaamopalveluita ja neuvontaa tarjotaan etäyhteyksien kautta.  

Imatran kaupungin nuorisopalveluiden henkilökuntaan kuuluvat vastaava nuoriso-ohjaaja, kaksi etsivää nuorisotyöntekijää, neljä nuoriso-ohjaaja, avustava nuoriso-ohjaaja sekä ohjaamoneuvoja. Kaikilla henkilökunnan jäsenillä on käytössä somekanavat, kaikilta löytyy vähintäänkin Facebook ja Instagram, lisäksi käytössä on Snapchat ja kokeilussa Discord. 

Nuorisotyön yksi vahva muoto tänä päivänä onkin verkkonuorisotyö. Nyt sen hyödyllisyys ja tarve korostuu, kun kohtaamiset nuorisotiloilla ja Ohjaamossa eivät ole mahdollisia. Kohtaaminen voi olla yhtä tehokasta ja tärkeää virtuaalisesti. Monelle voi olla jopa helpompaa avata keskustelua ilman fyysistä läsnäoloa. Koronavirus ja sen seuraukset luonnollisestikin puhuttavat ja herättävät huolta, mutta keskusteluihin nuorten kanssa nousee myös tavallisia asiat, kuten koulu, harrastukset ja kesätyöt. 

Yhteyttä voi ottaa monella tapaa

Molemmilla nuorisotiloilla on omat facebook- ja Instagram sivut: Nuorisotila Niska Kertsi ja Nuorisotila Hengaamo 

Ohjaajat tavoittaa Facebookista ja Instagramista: Vastaava nuoriso-ohjaaja Marika Vento, Nuoriso-ohjaaja Pia Helveranta, Nuoriso-ohjaaja Anne Tiainen, Nuoriso-ohjaaja Tupu Silventoinen, Nuoriso-ohjaaja Jaana Lipsanen, avustava nuoriso-ohjaaja Ellu Korte ja Ohjaamoneuvoja Iina Kovalainen sekä Etsivä nuorisotyöntekijä Anu ja Etsivä nuorisotyöntekijä Mervi. 

Snapchatissä voi ottaa yhteyttä nimellä tai nimimerkillä Nuorisotila Hengaamo, Ohjaamo Imatra, iina_ohjaaja, jaana_ohjaaja, Pia Helveranta, tupu_ohjaaja, marika_vento, anu_etsiva, mervi_etsiva.

Nuorisopalveluiden henkilökuntaan toivotaan olevan yhteydessä matallla kynnyksellä - vääränlaisia kysymyksiä tai keskusteluita ei ole. Nuorilla ja nuorten huoltajilla on mahdollisuus tavoittaa työntekijät pääasiassa klo 8-16, mutta työaika vaihtelee klo 8-18 välillä.  

 

Puhelinnumerot henkilökunnalle:

  • Marika Vento, Vastaava nuoriso-ohjaaja, lähiesimies 0400 614 132
  • Anne Tiainen, Nuoriso-ohjaaja 040 176 9362
  • Tuula Silventoinen, Nuoriso-ohjaaja 040 5444 312
  • Pia Helveranta, Nuoriso-ohjaaja 040 482 2380
  • Jaana Lipsanen, Nuoriso-ohjaaja 040 779 5403
  • Anu Muukkonen, Etsivä nuorisotyöntekijä 040 521 2806
  • Mervi Mikkonen, Etsivä nuorisotyöntekijä 040 511 4533         
  • Iina Kovalainen, Ohjaamoneuvoja  040 662 5637
  • Ohjaamopuhelin  040 735 7926

 

Sähköpostit ovat muotoa etunimi.sukunimiatimatra.fi (etunimi[dot]sukunimi[at]imatra[dot]fi).

 

 

 

Imatran kaupungin nuorisopalvelut ovat tavoitettavissa puhelimitse, sähköpostilla ja eri somekanavissa. Yhteyttä saa ottaa matalalla kynnyksellä!