Pyöräilijä Karhumäki Pump Trackillä Imatran Ukonniemessä
Pyöräilijä Karhumäki Pump Trackillä Imatran Ukonniemessä

Tuleeko Imatran Ukonniemestä vuoden retkikohde 2019?

Ehdotuksia Suomen parhaaksi retkikohteeksi voivat jättää kaikki retkeilystä ja ulkoilusta kiinnostuneet. Voittajakohde palkitaan 5000 euron stipendillä. Tämänkertaisen kilpailun teemana on maastopyöräilyreitit.

Imatran Ukonniemi on ehdolla vuoden retkikohteeksi. Retkeilyn valtakunnallinen asiantuntijaraati valitsi Ukonniemen finaalivaiheeseen yhdeksän muun upean pyöräilyyn soveltuvan retkikohteen kanssa.

Kilpailussa haetaan reittikokonaisuutta, joka koostuu metsäpoluista, ulkoilureiteistä ja hiekkateistä, joilla pyöräily on sallittu – ei päällystetyistä pyöräteistä. Reitillä pitää myös olla retkeilyä tukevia palveluita, kuten taukopaikkoja, pyöräily-ystävällisiä majoitusmahdollisuuksia ja mieluusti vuokraus- ja opastustoimintaa.

Voittaja valitaan 10 finalistin joukosta netissä järjestettävällä yleisöäänestyksellä. Voittajakohde palkitaan Suomen Messusäätiön myöntämällä 5000 euron stipendillä sekä osastolla ensi kevään GoExpo-messuille, jotka järjestetään Messukeskuksessa Helsingissä 15.–17.3.2019. Palkinto annetaan organisaatiolle, joka edistää alueen virkistyskäyttöä ja parantaa retkeilymahdollisuuksia ja -palveluita.

Ukonniemeä markkinoivan Imatra Base Camp Oy:n toimistusjohtaja Jukka Aallikko suosittelee mahdollisesti Ukonniemelle tulevan palkintorahan osoittamista Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston käyttöön Ukonniemen pyöräilyolosuhteiden parantamiseksi.

Lapio kädessä Ukonniemen metsästä tavoitettu Imatran Urheilijoiden pyöräilyjaoston puheenjohtaja Jaakko Hasu löytää nopeasti käyttökohteen palkintorahalle.

– Tehtäisiin maastoon pyöräilyreittejä jotka toimisivat sekä kesä- että talvikäytössä. Nykyinen polkujuoksu- ja maastopyöräilyverkko on syntynyt taajamametsissä kulkemisesta. Pitäisi saada metsiin eri tasoisille käyttäjille eri mittaisia ja eri vaatimustason reittejä, vähän niin kuin laskettelurinteissä on eri väriset reitit eri vaikeusasteille.

Yksi mahdollinen rahareikä olisi talvipyöräreittein tekoon soveltuva moottorireki, joka tekee reitin ajettavaksi kovemman lumisateen jälkeen.

– Moottorireki on vähän ruohonkleikkurin näköinen telavetoinen vehje, joka menee kuin moottorikelkka, Hasu selventää.

Äänestysaika päättyy ke 27.2.2019.

Lisätietoja Imatra Base Camp Oy, Jukka Aallikko 0400 - 772 007

Äänestä Ukonniemi voittoon täältä:

Vuoden retkikohde 2019 äänestykseen

Äänestäjien kesken arvotaan:

– Calazo Förlag AB:n kirjapaketti (sis. kirjat Nuotioruokaa, Tunturivaellus, Vaeltajan tunturikasvio, Lumivyöry!, Nuuksion retkeilyopas)
– Retki-lehden vuosikerta (3 kpl)
– 50 euron lahjakortti Suomen Ladun Oittaan toimipisteeseen
– 5 kpl kahden hengen lippupaketteja GoExpoon 15.-17.3.2019

Lisätietoa vuoden retkikohde -kilpailusta

http://messukeskus.com/press-release/vuoden-retkikohde-2019-yleisoaanestys/