Musiikkiopisto

Ajankohtaiset

MUSKARIN JOULUJUHLA SEKÄ MUSIIKKIOPISTON JOULUKONSERTTI IMATRA 70 V. TAPAHTUMIA

Muskarilaisten joulujuhlaa vietetään tiistaina 18.12. klo 18 alkaen Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa. Tuolloin saamme kuulla, mitä erilaiset eläimet puuhaavat ja pohtivat joulun aikaan.

Musiikkiopiston perinteisestä joulukonsertista taas pääse nauttimaan  keskiviikkona 19.12. klo 18 samoin Karelia-salissa. Ohjelmaa on jälleen kerran moneen makuun, joten tervetuloa koko perheen voimin kuuntelemaan!

Molemmat konsertit ovat osa Imatra 70 v. -juhlaohjelmaa.

NÄPPÄRI-KURSSI 2018

Näppäri-kurssi järjestetään marraskuussa 23. - 25.11. Lue lisää kurssista täältä.

UUSIA SOITINVALMENNUSRYHMIÄ!

Musiikkiopisto etsii innokkaita 5 - 6 -vuotiaita uusiin soitinvalmennusryhmiin. Tarjolla on poikkihuilun sekä viulun soiton alkeisopetusta pari- tai ryhmäopetuksena. Opettajina toimivat omien intrumenttiensa asiantuntijaopettajat Marja Syrjälä (huilu) sekä Olga Pravdina ja Kalle Pajari (viulu). Valmennuksen hinta on 105 €, joka sisältää opetuksen sekä lainasoittimen opistolta.

OPETUSSUUNNITELMAMME ON UUDISTUNUT

Opetushallituksen päättämät taiteen perusopetuksen opetusuunnitelmat uudistuivat syksyllä 2017 ja lukuvuoden 2017 - 2018 työskentelyn jälkeen 1.8.2018 otettiin myös Virta-opistolla käyttöön uudet taiteen perusopetuksen opetussuunnitelmat. Musiikkiopisto tarjoaa oppilailleen musiikin laajan oppimäärän mukaista taiteen perusopetusta. Uudistunut opetussuunnitelmamme löytyy alta liitteistä. Otamme mielellämme palautetta vastaan, joten jos suunnitelma herättää pohdintoja tai kysymyksiä, niin ole yhteydessä musiikkiopiston apulaisrehtori Elisa Mäkelään tai rehtori Sarianna Purtiloon.
 

Mikä musiikkiopisto?

Musiikkiopistossa opiskellaan musiikkia taiteen perusopetuksen laajan oppimäärän mukaisesti. Soitonopiskelu on siis tavoitteellista ja tasolta toiselle etenevää, mutta toiminnan lähtökohtana on oppilas ja hänen tavoitteensa sekä toiveensa. Jokaiselle oppilaalle suunnitellaan henkilökohtainen opetussuunnitelma lukuvuoden alussa, johon tavoitteet kirjataan kunkin oppilaan lähtökohtien mukaisesti. Oppilaat ja kotiväki pääsevät siis todella vaikuttamaan omien opintojensa kulkuun!

Musiikkiopistossa opiskelun voi aloittaa jo vauvana vanhemman kanssa muskariryhmässä ja musiikkipolkua voi opistossa jatkaa aina aikuiseksi saakka. Varhaisiän musiikkikasvatuksen piiriin kuuluvat pääsääntöisesti 0 - 6 -vuotiaat lapset, mutta myös musiikin perusopintoihin voi hakeutua heti, kun lapsen fyysiset ominaisuudet sallivat soittimien käsittelyn. Alta löytyy linkki varhaisiän musiikkikasvatuksen omille sivuille, joilta löydät lisää tietoa tarjoamistamme ryhmistä. Musiikin perusopinnoissa oppilas käy viikottain yksityisellä soittotunnilla, ja oma soitonopettaja onkin tärkein opinto-ohjaaja koko musiikkiopisto polun ajan. Soittotuntien lisäksi oppilas osallistuu musiikin perusteiden opetukseen, yhteismusisointiin, saa esiintymiskoulutusta sekä pääsee nauttimaan monista konserttimahdollisuuksista kuunnellen. Musiikkiopiston yhteiset joulu- ja kevätkonsertit ovat lukuvuoden huippuhetkiä, joihin kaikella kansalla on vapaa pääsy.

Perusopintojen jälkeen oppilas voi halutessaan jatkaa musiikin syventäviin opintoihin, joissa oppilas pääsee nimenomaan syventämään omaa osaamistaan sekä entistä paremmin suuntautumaan toivomaansa suuntaan musiikin laajalla kentällä. Vuoden 2017 opetussuunnitelmauudistus on tuonut lisävapautta musiikin taiteen perusopetukseen, jotta oppilaslähtöisyyttä olisi helpompi lisätä oppilaitoksissa ja myös Imatralla tämä otetaan toimintakulttuurissamme huomioon. Toiminta-alueeseemme kuuluvat Imatran kaupunki sekä Rautjärven ja Parikkalan kunnat.

Alla olevista linkeistä löytyy lisätietoa opetustarjonnastamme, tervetuloa tutustumaan! Musiikkiopistossa on jatkuva haku käynnissä eli sähköisen hakemuksen voit jättää meille milloin vain. Otamme sinuun yhteyttä.

HAKEMINEN