
Vastaa karttakyselyyn: Mitä kaipaat Imatrankoskelle?
Imatran kaupunki kerää tietoa Imatrankosken kehittämistarpeista ja -kohteista karttakyselyn avulla. Tietoja käytetään Imatrankosken uuden kehittämissuunnitelman laatimisessa.
—Nyt on se hetki, jolloin voi esittää omia toiveitaan keskustaan toivottavista uusista palveluista ja kaupoista, Elävä Imatrankoski -hankkeen projektipäällikkö Tuija Valkeapää kertoo.
Kehittämiskohteita kartoitetaan kaikille avoimella karttakyselyllä. Kyselyyn vastaaminen vie 10–15 minuuttia. Vastata voi kaikkiin tai vain itseäsi kiinnostaviin kysymyksiin.
Vastauksia kaivataan kaiken ikäisiltä
Kysely on avoinna keskiviikkoon 4.10. saakka.
Vastausaika on ajoitettu valtakunnallisen vanhustenviikon yhteyteen. Valkeapää kannustaakin kaikkia paitsi vastaamaan kyselyyn, myös auttamaan apua tarvitsevia kyselyyn vastaamisessa.
—Silloin kun kehitetään viihtyisää ja turvallista kaupunkia, kannattaa kuunnella tarkalla korvalla vanhemman väen kokemuksia. He tietävät, missä liikkuminen on vaikeaa ja mihin ei edes halua mennä.
Valkeapää on huomannut, että vanhusten esiin nostamat paikat ovat usein samoja, jotka matkailijat nostavat esiin. Vastaajia yhdistää mahdollisuus kiireettömään ajanviettoon. Silloin ehtii tehdä paremmin myös havaintoja.
Toinen tärkeä kuultava ryhmä ovat lapset ja nuoret, kaupungin tulevaisuuden käyttäjät.
— Heillä on jo kyselyyn tarvittavat tekniset taidot, siksi olisi hienoa, jos juuri he auttaisivat oman lähipiirinsä vanhempia ihmisiä kyselyyn vastaamisessa. Yhdessä kyselyyn vastaamalla voisimme herätä ymmärtämään paremmin, kuinka eri tavalla saman kaupungin koemme, Valkeapää toteaa.
Imatrankosken kehittämissuunnitelma julkistetaan tammikuussa
Karttakyselyllä saatavia ideoita ja kehittämistarpeita käytetään Imatrankosken uuden kehittämissuunnitelman laatimisessa.
Kehittämissuunnitelma on ensimmäinen Elävä Imatrankoski -hankkeen toimenpiteistä. Hanke on osa Imatran kaupunkistrategiaa ja sen tavoitteena on käynnistää Imatrankosken positiivinen kehitys.
Kehittämissuunnitelma julkistetaan tammikuussa 2024. Sen laadinnassa hyödynnetään keskustaa koskevia aikaisempia suunnitelmia, asukkaiden ideoita sekä tämän hetken näkemyksiä tärkeimmistä kehittämiskohteista ja -tarpeista.
Kaupunkilaiset ja Imatrankosken tulevaisuudesta kiinnostuneet pääsevät vaikuttamaan suunnitelman sisältöön vastaamalla karttakyselyyn sekä osallistumalla työpajaan, joka järjestetään marraskuussa. Myös äskettäin päättyneen Kulmille!- ideakilpailun tuloksia käytetään suunnitelman pohjana.
Suunnitelman toteutuksesta vastaa Ramboll. Työtä rahoittavat Imatran kaupunki ja Etelä-Karjalan liitto. Rahoitus on myönnetty AIKO - Alueellisten innovaatioiden ja kokeilujen käynnistämisen ja AKKE alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen -määrärahoista.
Lisätietoja:
projektipäällikkö Tuija Valkeapää, tuija.valkeapaaimatra.fi (tuija[dot]valkeapaa[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 1147
Kommentit 7 kpl
- Vastausaika 24.9.-4.10.
- Kyselyyn vastataan nimettömästi
Jonkunlainen kauppahalli…
Jonkunlainen kauppahalli lapsille"leikkipaikka"
Väärätaloon kauppahalli,…
Väärätaloon kauppahalli, ympärivuotinen jäätelöbaari.
Talvella luistelurata purettavan Napinkulman paikalle. Ympäristöön tilat /paikat vaihtaa luistimet jalkaan, sekä jokunen kahvikoju, mistä saisi kuumaa ja kylmääkin juotavaa, jotsin pikkupurtavaa. Joulunaikaan alueella vois olla joulutori. Sen jälkeen vois alkaa jäädyttelyt, jos sää sallii..
Napinkulman paikalle pieni…
Napinkulman paikalle pieni kauppahalli missä olisi Imatran infopiste, erilaisia sisämyyntipisteitä käsityö-ja lähituottajille, kahvilapisteitä, erilaisia pieniä myyntipöytä paikkoja pienyrityksille ja lapsille leikkipaikka.
Lasten sisäleikkipuisto…
Lasten sisäleikkipuisto. Toisi perheet keskustaan
Vaate liikkeitä, ruokakauppa…
Vaate liikkeitä, ruokakauppa kävelykadulle
Matkatoimisto, Napinkulman tilalle puistoalue. Sisätori pieni kauppahalli ja kahvila vanhaan Centrumin tilaan
Kunnon matkailuinfo, jossa…
Kunnon matkailuinfo, jossa esiteltäisiin Imatraa esittein. Sieltä voisi varata eri palvelutuottajien palveluja, kiertoajeluja, jopa ravintopaikkoja, tapahtumia esiteltäisiin, kaupungin työpaikkoja, asuntoja, kouluja, urheilumahdollisuuksia, hyviä liikenneyhteyksiä,
harrastusmahdollisuuksia, lenkkipolku ja jne. Nettipalvelunahan tämä toimii parhaiten, mutta kaikki eivät käytä sitä automaattisesti. Opas voisi nettisovelluksesta varata asiakkaille heidän tarvitsemat asiat. Samassa tilassa voisi olla siistit yleisöveskit. Niin ja paikasta voisi ostaa konsertti-, elokuva-, tapahtumalippuja.
Väärätalo sopisi katutasossa tähän loistavasti.
Toki ruokakauppaa toivon kuten aiemmin ihan Kulmilla olikin.
Puistosuunnitelma Napinkulman purettavan kiinteistön paikalle on hyvä idea.
Silloille olisi hyvä rakentaa siisti tyyliin sopiva rakennus letunpaistolle, pikku kahvilalle.
Ehdottomasti vaate liikkeitä…
Ehdottomasti vaate liikkeitä missä kaiken ikäisille vaatteita .
Kirjoita kommentti