Kuva
Kettuhahmo ja oranssi kaupunkipyörä Imatra-teltan edessä aurinkoisena päivänä.

Valtakunnallista pyöräilyviikkoa vietetään 5.–14.5.2023

Tiedote
28.4.2023 10:36
Katso täältä kaikki viikon tapahtumat Imatralla.

Viikon pääteemana on ”Pyöräpysäköinti oikea ratkaisu oikeaan paikkaan”.  Valtakunnallisen pyöräilyviikon teemalla halutaan kiinnittää huomio pyöräpysäköintiin, sen laatuun, määrään, sijoitteluun ja käytettävyyteen.

Kaupunkipyöräpäivä 5.5. käynnistää pyöräilyviikon

Imatralla kaupunkipyöräpäivänä on myös Miljoona roskapussia -kampanjan siivoustalkoot. Päivän aikana ovat kaupunkipyörät ilmaisia kuuden tunnin ajan.

- Kaupunkipyöräasema tuodaan siivoustalkoiden ajaksi myös Imatrankosken siltojen väliin. Pyöriä kannattaa hyödyntää ja polkaista pidemmällekin siivoamaan, kannustaa osallisuuskoordinaattori Heikki Laine kaupungilta.

Pyöräilyviikkoon osallistuvat kaikki Imatran päiväkodit ja esiopetusyksiköt.

 Viikon ajaksi Imatran varhaiskasvatus- ja esiopetusyksiköihin on piiloutunut pyöräilevä marsu.

Kaikkia varhaiskasvatusyksiköitä kannustetaan lähtemään pyöräilemään joko omaan varhaiskasvatusyksikköön tai hieman kauemmaksi ja etsimään yksiköiden pihoilta marsu -julisteita.

- Pyöräilevä marsu -julisteissa on puhelimella luettava qr-koodi, josta aukeaa liikunnallinen video. Osassa yksiköissä lapset ovat nauhoittaneet videoita itse, liikunnanohjaaja Suvi Seppänen kertoo.

Perhepyöräilypäivä on sunnuntaina 7.5..Varhaiskasvatus kannustaa perheitä silloin pyöräilemään yhdessä ja etsimään pyöräilevää marsua päiväkodin pihoilta ja ikkunoista.

Imatran Kyläpyöräilypäivän 13.5. päätapahtumapaikka on Varpasaaressa

Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu järjestää Imatran Kyläpyöräilypäivän. Tapahtumalla kannustetaan ihmisiä tutustumaan lähialueeseen pyöräilyn lomassa, vierailemalla erilaisissa, ainutlaatuisissa kohteissa. 

Päivä alkaa Varpasaaressa kello 10 ja kestää iltapäivään kello 15 saakka.

Ohjelmassa on muun muassa lapsille erilaisia pyöräilytehtäviä sekä kaiken ikäisille suunnattu polkupyörän ja kypärän tarkastuspiste ja liikennemerkkien tunnistustehtäviä.

Lisäksi on mahdollista lähteä maksuttomalle ja opastetulle kyläpyöräilyretkelle, joka starttaa kello 10.30 Varpasaaresta. Tapahtumassa pyöräillään omalla vastuulla.

Lisätietoja kyläpyöräilypäivästä ja siihen osallistuvista imatralaisista kohteista Etelä-Karjalan Liikunta ja Urheilu ry:n verkkosivuilta.

Imatran Kyläpyöräilypäivä

Lisätietoja:

osallisuuskoordinaattori Heikki Laine, Imatran kaupunki, heikki.laineatimatra.fi (heikki[dot]laine[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 2321

liikunnanohjaaja Suvi Seppänen, Imatran kaupunki, suvi.seppanenatimatra.fi (suvi[dot]seppanen[at]imatra[dot]fi), p. 020 617 5356

Pyöräilyviikon 2023 tapahtumat Imatralla

  • 5.5. kaupunkipyöräpäivä ja siivoustalkoot. Päivän aikana kaupunkipyörän saa käyttöön ilmaiseksi kuuden tunnin ajaksi.
  • 7.5. perhepyöräilypäivä
  • 10.5. Liiku kanssamme-tapahtuma:
    •  senioreiden ja ikäihmisten liikuntatapahtuma Imatran urheilutalon piha-alueella keskiviikkona 10.5 kello 13.–15. Tapahtumassa liikunnallista ohjelmaa mm. ulkojumppaa, pelailua ja tasapainoilua sekä mahdollisuus osallistua kehonkoostumusmittaukseen. Paikalla myös Liikenneturvan edustaja kertomassa pyöräilyturvallisuudesta.
  • 13.5. kyläpyöräilypäivä kello 10-15 Varpasaaressa ja opastettu pyöräretki lähiseudun kohteisiin.
Piirroskuvassa kaupunkiliikenteestä, jossa on autoilijoita ja pyöräilijöitä risteysalueella.

Kirjoita kommentti

CAPTCHA
Kirjoita kuvassa näkyvät merkit.