Kuva
Valoa ja taiteen helmiä
Valoa ja taiteen helmiä

Valon ja taiteen helmiä -tapahtuma jatkaa Imatran runsasta tapahtumatarjontaa

1.9.2023 13:34
Keskusta loistaa syyspimeässä, kaupunkilaisia kannustetaan luomaan omia valoteoksia.

Imatran 75 vuoden juhlinta jatkuu. Imatra avaa ovensa valoon 18.-22. lokakuuta Valon ja taiteen helmiä -tapahtumassa. Tuolloin erityisesti keskustan alue saa aivan uudenlaisen ilmeen.

− Usein on toivottu tapahtumia myös syyspimeille. Nyt eteläisimmän Suomen syyslomaviikolla keskiviikosta sunnuntaihin Imatra loistaa. Suomalainen, UV-valotaiteeseen erikoistunut Flowers of Life -taideryhmä tuo upeat teoksensa Imatralle Koskipuistoon, kaupungin tapahtumatuottaja Mari Haaparanta kertoo.

 

Flowers of Life on tunnettu näyttävistä valoteoksista (arkistokuva).
Flowers of Life on tunnettu näyttävistä valoteoksistaan (arkistokuva).

Koskipuiston ohella valoa ja taidetta ilmaantuu katukuvaan myös Inkerinaukiolla. Siellä esiintyy jokaisena tapahtumaviikon iltana Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta valmistunut imatralainen ammattitanssija ja koreografi Kasperi Kolehmainen. Teoksen inspiraationa toimii Valtionhotellissa kummitteleva harmaa rouva.

 

Kasperi Kolehmainen
Kasperi Kolehmainen

−Inkerinaukion takana olevaan puistoon rakentuu lisäksi valaistuja pieniä kupoleita, valotaidetta ja iso valoiglu taideryhmä SounDomen toimesta. Igluun on niin ikään suunnitteilla George Cloudin ja Imatra Riddimin konsertit sekä disco, Haaparanta valottaa.

Myös kävelykatu Koskenpartaalla on ohjelmaa iltaisin. Lavalla on luvassa muun muassa Liekinkieli-tulishow, Tanssistudio Jamin esityksiä ja lauantaitanssit puhallinmusiikin tahdittamana. 

Virta-opisto järjestää teemaan liittyviä työpajoja kaikille halukkaille ja kaikki halukkaat voivat rakentaa oman valoteoksen. Ilmoittautumisia teosten tekemiseen otetaan vastaan Imitsillä, infoatimitsi.fi

Kaikki tapahtuman esitykset ovat maksuttomia.

Syyslomalle Imatralle

Imatra on hyvä lomakohde erityisesti juuri Valon ja taiteen helmiä -tapahtumaviikolla, sillä 19.10. avautuu myös ensilumenlatu Ukonniemessä.

         Tästä kannattaa vinkata esimerkiksi isovanhempien pääkaupunkiseudulla asuville lapsilleen ja lapsenlapsilleen. Kannattaa tulla mummolaan syyslomalla, Haaparanta toteaa.

Kaiken kruunaa se, että valotapahtuman aikaan koskinäytös järjestetään keskiviikosta 18.10. lauantaihin 21.10. kello 18.

 

Lue lisää Valon ja taiteen helmiä -tapahtumasta

 

Lisätietoja:

Tapahtumatuottaja Mari Haaparanta, p. 020 617 1096, mari.haaparantaatimatra.fi