Kuva
kaksi pientä poikaa samanvärisissä takeissa reput selässä selkäpuolelta kuvattuna kävelemässä suoraa hiekkatietä peltojen halki.
Kouluun kävelijöitä Suon asuinalueella

Imatran alakoululaiset on haastettu matkustamaan kestävästi kouluun 26. - 30.9.2022

Tiedote
25.9.2022 15:02
Luokka saa pisteen jokaisesta kestävästi kuljetusta koulumatkasta, joka tehdään kotoa kouluun.

Leikkimieliseen haastekisaan voivat osallistua kaikki Imatran ja Lappeenrannan koulujen 1.–6. luokat. 

– Kisaan osallistutaan luokkana. Luokka saa pisteen jokaisesta kestävästi kuljetusta koulumatkasta, joka tehdään kotoa kouluun. Tavoitteena on kerätä viikon aikana mahdollisimman paljon pisteitä kulkemalla kestävästi kouluun, kertoo kilpailua järjestävä Sitowise Oy:n asiantuntija Kati Kankainen.

Pisteitä kerryttävät kestävät kulkutavat: kävely, pyöräily, potkulautailu, linja-auto ja koulukuljetustaksi. Kimppakyydillä kuljetusta automatkasta saa puoli pistettä, jos autossa on vähintään 3 ihmistä.

Haastekisan arvonnan voittajaluokka saa palkinnoksi laadukkaat pyöränvalot koko luokalle sekä 150 euron arvoisen lahjakortin, jolla luokka saa hankittua eväät vaikkapa yhteiselle pyörä- tai kävelyretkelle. Palkinnon arvo on yhteensä noin 750 euroa.

Opettajat ovat kouluilla organisoineet haastekisaan osallistumisen ja pisteidenlaskun. Oppilaiden ja vanhempien tehtävä on vain huolehtia, että kouluun tullaan lihasvoimin tai julkisilla kulkuvälineillä.

Haastekisa on osa Imatran ja Lappeenrannan kaupunkien liikkumisen ohjauksen hanketta, joka saanut Traficomin liikkumisen ohjauksen valtionavustusta. Toteutuksesta vastaavat Lappeenrannan ja Imatran kaupungit yhteistyössä Sitowisen kanssa. 

Lisätietoja

Asiantuntija Kati Kankainen, Sitowise Oy, kati.kankainenatsitowise.com (kati[dot]kankainen[at]sitowise[dot]com), p. 044 427 9755
Liikenneinsinööri Aino Vuopio, Imatran kaupunki, aino.vuopioatimatra.fi (aino[dot]vuopio[at]imatra[dot]fi), p. 040 192 8563