kolme iäkästä naista virran rannalla.
Vanhustenviikon järjestäjät esittelemässä viikolla jaettavia liukuesteitä ja heijastinvaljaita, kuvassa vasemmalta Sirpa Hämäläinen, Irma Hujanen ja Tuire Yilmaz

Vanhustenviikolla 2. – 9.10. Imatralla on paljon ikäihmisille suunnattua ohjelmaa

Valtakunnallisen 52. vanhustenviikon teema on ”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”.

Imatran vanhustenviikolla tapahtuu monenlaista niin Imatran kaupungin, seurakunnan kuin Eksotenkin järjestämänä. 

Suurimpaan suosioon vanhustenviikolla on aiempina vuosina noussut Liiku kanssamme -tapahtuma Ukonniemi-areenalla. Tänäkin vuonna torstaina 6. lokakuuta Ukonniemeen odotetaan noin 300 ikäihmistä nauttimaan yhdessäolosta ja liikunnan riemusta.

Imatralla vanhustenviikon ohjelman kokoamisesta vastanneen työryhmän puheenjohtajana Sirpa Hämäläinen sanoo, että liikuntatapahtumaan tehtiin pieniä uudistuksia.

– Karaoketanssit on tämän vuoden uutuus. Musiikki ja liikunta tukevat ikäihmistenkin hyvinvointia. Siksi toimme karaoken mukaan tapahtumaan. 

Toinen liikuntatapahtuman uutuus on ”Kerro huolesi, jaa ilosi -piste”. Siinä kävijät saavat kertoa huoliaan, ilojaan ja toiveitaan yksityisesti ja halutessaan myös videolle. Videoiduista ajatuksista tehdään kooste, joka julkaistaan tapahtuman jälkeen.

Hämäläinen haluaa herättää keskustelua ikäihmisten asioista.  

– Tässä on yksi mahdollisuus purkaa iloja tai suruja. Samalla voi lähettää viestiä vanhusneuvostolle, päättäjille tai kaikille imatralaisille, hän kertoo.

Vanhustenviikon juhla kuuluu Imatran vanhustenviikon perinteisiin. Juhla järjestetään Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa keskiviikkona 5. lokakuuta.  

Puheiden lisäksi tänä vuonna juhlassa kuullaan kuoromusiikkia Vuoksen Neiet -tyttökuorolta ja Tainionkosken kirkkokuorolta, nähdään tanssistudio Jamin tanssiesitys sekä kuullaan näyttelijä Aki Honkatukian tarinoita ja musiikkia.

Katso koko vanhustenviikon ohjelma Imatralla osoitteessa imatra.fi/vanhustenviikko

Lisätietoja: 

Vanhusneuvoston jäsen Sirpa Hämäläinen, 0401806375

Viestintä- ja osallisuusasiantuntija Heikki Laine, heikki.laine@imatra.fi, 0206172321

Vanhustenpäivä ja -viikko

Vanhustyön keskusliiton käynnistämää Vanhustenpäivää on vietetty jo vuodesta 1954 lähtien lokakuun ensimmäisenä sunnuntaina. Sitä seuraava viikko on Vanhustenviikko. Tänä vuonna Vanhustenpäivän valtakunnallinen pääjuhla pidetään Savonlinnassa 2.10. ja Vanhustenviikkoa vietetään 2.-9.10. teemalla

”Yhdessä luontoon – joka iän oikeus”