Kuva
Linnalan moduulit
Linnalan moduulien edessä on talvella luistelukenttä.

Mansikkalan koulukeskuksen lisätilana toimiva moduuli säilynee paikallaan

Tiedote
15.9.2022 17:18
Moduulin vuokra-aikaa jatketaan kolmella lukuvuodella.

Mansikkalan koulukeskuksen lisätilana käytettävän moduulin vuokrasopimusta ollaan jatkamassa lukuvuoteen 2026 asti.

Oppilasmäärän vuoksi Mansikkalan koulukeskus on tarvinnut lisämoduulia jo muutaman vuoden ajan. Sen vuokrasopimus on voimassa ensi keväälle asti ja jatkosta on sopimuksen mukaisesti päätettävä lokakuun loppuun mennessä.

Linnalassa sijaitsevassa moduulissa järjestetään opetusta kuudelle ryhmälle, joiden ruokailu tapahtuu Mansikkalan koulukeskuksessa.

Sijainnista eri näkemyksiä

Tilaratkaisua on pohdittu tämän vuoden keväästä asti.

Vaihtoehtoina ovat olleet päiväkotimoduulin vuokraaminen Tainionkosken päiväkodin viereen tai Imatrankosken koulun tontille, Tietäjäntalon käyttö lisätilana Mansikkalan koulukeskuksen varhaiskasvatuksen, perusopetuksen ja lukion lisätilana, Tainionkosken ruokalan hyödyntäminen varhaiskasvatuksen käyttöön, Kulttuuritalo Virran tilat sekä valtion virastotalon tilojen käyttöönotto lukiolle.

Lopulta vaihtoehdoiksi karsiutuivat perusopetuksen käyttöön tuleva moduuli nykyisellä paikalla ja sen siirto Kostinpuiston naapuriin lähemmäs koulukeskusta.

Mansikkalan koulukeskuksen henkilöstölle järjestettiin tilaisuus elokuussa, jossa esiteltiin valmistelun eteneminen. Henkilöstön toivomus oli, että moduuli siirretään lähemmäs koulukeskusta.

─ Henkilöstön näkemys on hyvin ymmärrettävä, koska moduulin siirto toisi varmasti paljon hyötyä arkeen ja piha-alueiden hyödyntämiseen.

─ Arvioidut siirtokustannukset ovat kuitenkin noin 550 000 euroa tällä hetkellä. Todellisuudessa kustannukset voivat olla suuremmat ensi kesänä, jolloin siirto aikaisintaan voitaisiin tehdä. Lisäksi Kostinpuistossa riskiksi katsotaan Vuoksen läheisyys, mikä edellyttäisi todennäköisesti aitauksen rakentamisesta pihan ympärille. Näin ollen hyvinvointilautakunnalle esitetään, että jatkamme moduulin vuokraamista nykyisellä paikalla Linnalassa, palvelujohtaja Arja Kujala sanoo.

Mikäli moduulille on tarvetta kolmen lukuvuoden jälkeen, päätös siitä tehdään vuonna 2025.

Hyvinvointilautakunta kokoontuu ja linjaa asiaa ensi keskiviikkona.

 

Lisätietoja:

Palvelujohtaja Arja Kujala, p. 020 617 2227, arja.kujalaatimatra.fi (arja[dot]kujala[at]imatra[dot]fi)