Kuva
Ivon asuntolaueen kartta.
Ivon alueella on jo kaavoitettuna rivitalotontteja rannan tuntumassa.

Ivon alueen kunnallistekniikan uudistaminen käynnistyy

Tiedote
15.9.2022 17:29
Urakalla mahdollistetaan alueen myöhempi jatkokehittäminen.

Kaupunki toteuttaa kunnallistekniikan rakentamis- ja parantamisurakan Ivontiellä, Ekengreninraitilla ja osittain Oikosulku-kadulla vielä tämän vuoden aikana.

Urakan tarkoitus on mahdollistaa alueen kehittäminen niin Emil Ekegrenin suunnittelemalla 1920-luvun asuntoalueella, uusien omakotitonttien rakentuminen kuin rivitalorakentaminen alueilla, jotka sijaitsevat Ekegrenin asuinalueen länsi- ja eteläpuolelle Vuoksen rannassa. Nämä rivitalotontit ovat kaupungin omistuksessa.

─ Alueella on sijaintinsa, historiansa ja luontonsa vuoksi erittäin korkea potentiaali, ja kunnallistekniikan uudistaminen vahvistaa alueen houkuttelevuutta ja helpottaa myyntiä, vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden sanoo.

Urakka jo kilpailutettu

Alueurakka on kilpailutettu ja se sisältää kunnallistekniikan, katuvalaistuksen sekä varaukset kaukolämpölinjalle.  Hankintapäätös tehdään lähiaikoina.

Kadut saneerataan auki kaivamalla. Katurakenteen pintakuivatus toteutetaan osin sivukallistuksella ja sivuojilla, sekä osin putkituksella vesihuoltosuunnitelman mukaan.

─ Rakennettava vesijohto liitetään nykyiseen verkostoon Kuparintiellä sekä Ivontiellä.  Uusi viemäri liittyy nykyiseen Ivontiellä ja kaava-alueen kaakkoisreunassa. Imatrankosken alueelta johdettaville hulevesille rakennetaan uusi hulevesiviemäri Ivontielle, rakennuttaja Henry Tapiola kertoo.

Vaatii uuden rahoituspäätöksen

Katuosuuden saneeraus on ollut suunnitteilla jonkin aikaa. Kaupungin vuoden 2022 talousarviossa oli alun perin varauduttu urakan osalta vain 100 000 euron investointiin, ja vuoden 2023 talousarvion valmistelussa urakkaan on budjetoitu alustavasti 500 000 euroa.

Urakkakokonaisuus asfaltointeineen tulisi kuitenkin suurimmilta osin toteutettavaksi jo kuluvan talousarviovuoden puolella, joten toteutus vaatii tältä osin talousarviomuutoksen.

Rahoitus on käsiteltävänä ensi maanantain kaupunginhallituksessa ja sen jälkeen lokakuun valtuustossa.

 

Lisätietoja:

Vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden, p. 020 617 2200, matias.hildenatimatra.fi (matias[dot]hilden[at]imatra[dot]fi)

Rakennuttaja Henry Tapiola, 05 235 2827, henry.tapiolaatmitra.fi (henry[dot]tapiola[at]mitra[dot]fi)

Konsernitalouspäällikkö Marko Pollari, p. 020 617 2268, marko.pollariatimatra.fi (marko[dot]pollari[at]imatra[dot]fi)