Kuva
Kaukopään koulu
Kaukopään koulu

Itä-Suomen hallinto-oikeus kumosi Raution asemakaavan muutoksen

Tiedote
14.9.2022 13:28
Kaukopään koulun suojelumerkinnän poistamiseksi ei ollut riittäviä selvityksiä.

Itä-Suomen hallinto-oikeus on kumonnut asemakaavan muutoksen, joka olisi poistanut Kaukopään koulun suojelumerkinnän.

Kyseisestä asemakaavanmuutoksesta päätettiin kaupunginvaltuustossa lokakuussa 2021.

Päätöksestä valittivat Raution kaupunginosayhdistys, Etelä-Karjalan museo ja Kaakkois-Suomen elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus.

Hallinto-oikeuden tänään antama päätös perustuu siihen, että kaupunki ei ole esittänyt sellaista selvitystä, josta ilmenisi rakennuksen arvojen merkittävyys ja painoarvo suhteessa muihin rakennuksiin, saman aikakauden rakennuksiin taikka rakennettuun ympäristöön. Hallinto-oikeus katsoi, että ei ole mahdollista arvioida rakennuksen mahdollista maakunnallista arvoa eikä sitä, onko yleiskaavan ohjausvaikutus otettu riittävästi huomioon ja täyttääkö valituksenalainen kaava maankäyttö- ja rakennuslaissa tarkoitetut rakennettuun ympäristöön liittyvät sisältövaatimukset.

─ Tutustumme nyt oikeuden ratkaisuun ja harkitsemme jatkotoimia lähiviikkoina, vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden toteaa.

Kaupunki on yrittänyt viimeksi alkukesästä myydä koulukiinteistöä tarjouskilpailulla siten, että ostajalla olisi olut mahdollisuus saada 60 000 euron kerta-avustus ylläpitokustannuksiin. Tähän tarjouskilpailuun ei tullut yhtään vastausta.

 

Lisätietoja:

Vt. kaupunginjohtaja Matias Hilden, p. 020 617 2200, matias.hildenatimatra.fi (matias[dot]hilden[at]imatra[dot]fi)