Kuva
Ihmisiä kokoontunut työpajaan Imatran kaupungintalon aulaan.
Eräpöhinää-hankkeen verkostotyöpaja

Blogi: Yhteistyössä on voimaa

Tiedote
2.9.2022 16:13
Kesällä 2021 valtakunnallisen erä- ja luontokulttuurimuseon sijaintipaikaksi vahvistui Imatra, Suomen matkailun kehto. Valinnan myötä käynnistyi pohdinta siitä, miten Imatra ja laajemmin Etelä-Karjalan ja Saimaan alue voi hyötyä tulevasta museosta ja toisinpäin.
 
Eräpöhinää -hankkeen projektipäällikkö Mona Taipaleen kirjoittamassa blogissa pohditaan verkoston merkitystä tulevan luonto-ja eräkulttuurimuseon vetovoimaan.
 
Imatran kaupungin hallinnoimalla Eräpöhinää-hankkeella on kuluneen vuoden aikana vahvistettu tulevan museon toimintaedellytyksiä alueella monin tavoin.

Eräpöhinää on muun muassa koonnut alueen luonto- ja matkailupalvelujen, liikunta-, kulttuuri- ja hyvinvointipalvelujen sekä tapahtuma-, ravintola- ja oppimispalvelujen tuottajia yhteen verkostotyöpajoihin, joissa on vahvistettu keskinäistä tuntemista ja yhteistyötä sekä luonnosteltu yhteisiä toimintamalleja tulevan museon kanssa.

Viisiosaista työpajasarjaa vetää verkostotyön tutkija, kehittäjä ja kouluttaja Timo Järvensivu.

Erä- ja luontokulttuurimuseon konseptointi on vasta alussa, mutta nyt jo tiedetään, että tähtäin on korkealla. Museo tulee olemaan vetovoimainen niin paikallisesti, valtakunnallisesti kuin kansainvälisesti. Vetovoimaisuutta lisää se, että museon teemoihin linkittyvät paikalliset luonto-, matkailu- ja muut tuotteet ja palvelut ovat kunnossa.

Tavoite on kaikilla yhteinen: Imatran, Etelä-Karjalan ja laajemmin Saimaan alueen veto-, pito- ja lumovoiman vahvistaminen sekä kansallisen ja kansainvälisen näkyvyyden lisääminen.

Mona Taipale
Eräpöhinää-hanke
p. 020 617 2257
 mona.taipaleatimatra.fi (mona[dot]taipale[at]imatra[dot]fi) 

Viisiosaisen verkostotyöpajasarjan neljäs ja seuraava osa on Imatran kaupungintalolla – tulevassa erä- ja luontokulttuurimuseossa – keskiviikkona 7.9.2022. 

Ilmoittaudu mukaan:

Kumppaniverkosto työpajat