Pyöräilijät lähtöpaikalla ja yleisöä kannustamassa Imatrankoskentiellä 2021.
Saimaa Cycle Tourin lähtö 2021

Saimaa Cycle Tour starttaa Imatralta perjantaina 8.7.2022

Katso täältä tapahtuman aikaiset poikkeavat liikennejärjestelyt julkisen liikenteen linjoihin 1,2 ja 3 sekä ajoneuvoliikenteeseen Imatrankoskentiellä ja Helsingintiellä.

Saimaa Cycle Tour tapahtuman keskus on Inkerinaukiolla Imatrankoskella. Inkerinaukion rakentaminen tapahtuman keskukseksi alkaa keskiviikkona 6.7.2022, jolloin aukio suljetaan muulta toiminnalta viikonlopun ajaksi kello 15 alkaen.

Tapahtuman lähtö- ja maalipaikka sijaitsevat Imatrankoskentiellä.

Imatrankoskentien liikennejärjestelyt 8.-9.7.2022

Imatrankoskentie suljetaan Pistetalojen liikenneympyrän ja Helsingintien väliltä perjantaina 8.7. kello 10 alkaen. Imatrankoskentie avataan liikenteelle lauantaina 9.7. viimeistään kello 21. Imatrankoskentie pyritään avaamaan tapahtuman järjestäjien toimesta lauantaina heti, kun se on mahdollista.

- Kevyt liikenne pääsee kulkemaan siltoja pitkin normaalisti koko tapahtuman ajan. Ajoneuvot sen sijaan kiertävät 6-tien sillan kautta, kertoo kaupungin insinööri Päivi Ala-Vannesluoma.

Helsingintien liikennejärjestelyt 8.-9.7.2022

Helsingintiestä suljetaan oikeanpuoleinen Mansikkalan suuntaan kulkeva ajokaista Valtionhotellin risteyksestä Imatrankoskentien risteykseen perjantaina 8.7. kello 17 alkaen. Suljettu oikeanpuoleinen kaista avataan liikenteelle lauantaina 9.7. kello 19.

Mansikkalan suuntaan kulkeva liikenne voi käyttää vasemmanpuoleista kaistaa normaalisti koko tapahtuman ajan.

- Tulevan viikonlopun aikana Imatralla liikkuu tuhansia pyöräilijöitä, joten kaikilta liikenteessä liikkujilta autoilijoista jalankulkijoihin toivotaan erityistä tarkkaavaisuutta liikenteessä. Yleisöä odotetaan paikan päälle perjantaina runsaasti lasten pyöräilyä ja lähtöä katsomaan, joten silloin voi pyöräteillä olla myös tungosta, kertoo Juho Suikkari Saimaa Cycle Tourin järjestäjistä.

- Alueella on liikenteenohjaajat koko tapahtuman ajan, hän jatkaa.

Julkiseen liikenteeseen muutoksia linjoille 1,2 ja 3 tapahtuman aikana

Muutokset ovat voimassa perjantaista 8.7. kello 10 alkaen lauantaihin 9.7. kello 21 saakka.

  • Linjoilta 1 ja 2 jää Linnansuo ja Savikanta kyseisellä ajanjaksolla väliin.  Linjat kulkevat Mehiläismäen ja Imatrankosken välillä poikkeusreittiä. Aikataulusta pyritään pitämään kiinni mahdollisuuksien mukaan, mutta myöhästymiset voivat olla mahdollisia.
  • Linja 3 liikennöi aikataulun mukaisesti ainoastaan Huhtasenkylän ja Imatrankosken välillä. Imatrankosken ja Jakolan välillä ei ajeta liikennekatkon aikana, eli Rajapatsaalta ja Teppanalasta ei kulje linja-autoja. Lauantaina linja 3 ajaa Jakolaan/Jakolasta heti kun Imatrankosken sillat on avattu liikenteelle, kuitenkin viimeistään kello 21 jälkeen Imatrankoskelta lähtevillä vuoroilla.

Reittimuutos linjalla 1 ja 2 sekä 3

Lapsille oma maksuton pyöräilytapahtuma perjantaina 8.7.

Osana kansainvälistä Saimaa Cycle Tour tapahtumaa järjestetään Imatralla ŠKODA lasten pyöräily, joka on avoin ja ilmainen tapahtuma kaikille alle 13-vuotiaille lapsille.

Vaihtoehtoina osallistumiselle on kaksi eri pituista reittiä:

  • Imatrankosken kierros 1,4 kilometriä (ikäsuositus alle 6 vuotta). Lähtöaika kello 16:30. Tälle kierrokselle voi osallistua myös potkupyörällä.
  • RR kierros 6 kilometriä (ikäsuositus 6-13 vuotta). Lähtöaika kello 17:00

Ilmoittautuminen lasten pyöräilyyn

Lasten pyöräilyyn voi ilmoittautua ennakkoon osoitteessa https://saimaacycletour.com/pages/skoda-lasten-pyoraily

Myös paikan päällä ehtii ilmoittautua pe 8.7. kello 15-16:15 välisenä aikana.

Lue lisää tapahtuman omilta sivuilta:

Saimaa Cycle Tour

Lisätietoja:

Juho Suikkari Saimaa Cycle Tour, juho@saimaacycletour.com, p. 050 353 8281

Kaupungin insinööri Päivi Ala-Vannesluoma, paivi.ala-vannesluoma@imatra.fi, p. 020 617 4418

 

Muokattu 6.7.2022 kello 13:38: Korjattu lasten pyöräilyn RR-kierroksen lähdön aloitusajaksi kello 17.